Desert prajitura cu dovleac

de violeta30 in Prajituri, 26 Ian 2020 | 2813 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Jamila si este super buna. Am sa incerc si cu branza si stafide.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 400 gr faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Compozitie

  • dovleac ras
  • ulei/unt
  • zahar
  • scortisoara
  • rahat cu fructe (optional)

Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac:

Prima data pregatim compozitia.

Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust. 

Se lasa la racit bine.

Aluatul

Intr-un vas punem faina cernuta.

Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si adaugam zaharul, vanilia, uleiul si laptele, la sfarsit si bicarbonatul.

Toate ingredientele din castron, amestecate bine se pun peste faina cernuta si se framanta o coca bine legata. Se imparte in doua si se intind doua foi.

Pregatim o tava in care vom pune hartie de copt, apoi o foaie, bine intinsa, fara a acoperi peretii tavii (excesul se va taia cu un cutit). Intindem compozitia peste prima foaie si nivelam bine. Eu am pus si rahat cu fructe din loc in loc. Deasupra se pune a doua foaie care se va intepa cu furculita din loc in loc. 

Se pune la copt in cuptorul bine incins si se coace pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, se portioneaza dupa plac si se pudreaza bine cu zahar pudra.

A mea nu a mai apucat sa fie pudrata :)

TIPS-URI

1

Nu am pus cantitate la dovleac, zahar si scortisoara pentru ca este in functie de gust si in functie de cat de zemos e dovleacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu gutui