violeta30

3

Bucataras
talentat

Popesti Leordeni, Jud.Ilfov

Bucataras din 17.08.2013

RETETE187
PRIETENI69
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv bulete de cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2019

Se amestecă toate ingredientele de mai sus până devin un aluat lipicios. Dacă avem cașcavalul mai sărat nu vom pune sare. Vom praji o buletă și vom vedea dacă mai necesită sare. Cașcavalul pe care l-am avut, a fost sărat și nu a mai necesitat sare suplimentară. ...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2019

Se fierb ouale bine. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Vom taia ouale in jumatati si scoatem galbenusurile cu grija sa nu rupem albusul. Galbenusurile se piseaza bine cu furculita si se amesteca cu 2-3 lingurite de mustar, sare si ulei pana devin cremoase. La final punem marar...

Aperitiv pizza

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2018

Asezam feliile de paine in tava pe care le ungem cu ketchup. Punem felii de carnaciori, betisoare de salam si sunca, peste care presaram cascaval ras, apoi maslinele felii, ciupercile si feliile de rosii. Introducem in cuptorul preincalzit. Lasam doar cat se topeste cascavalul. Se servesc...

Omleta delicatesa

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2017

Taiem cubulete salamul, sunca, iar ciupercile felii subtiri. Le punem la calit cu ulei. Cand sunt gata, adaugam ouale batute cu sare si condimente, lasam putin la foc mic si apoi adaugam maslinele si cascavalul (ouale trebuie sa fie inca nefacute cand vom pune cascavalul si maslinele). Daca nu ne...

Ciupercute umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2017

Curatam ciupercile si rupem piciorusele pe care le vom toca marunt si le vom pune la sotat in unt impreuna cu muschiuletul afumat si condimente preferate (piper, condimente pizza). Pregatim o tava in care vom pune palariutele si le vom presara cu putina sare, apoi le vom umple cu amestecul...

Chiftele din carne amestec pui si porc

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2017

Tocam carnea si o amestecam bine. Adaugam ouale, condimentele, painea inmuiata, mujdeiul, bicarbonatul, sare sau delikat, verdeata si apa minerala si amestecam bine pana se omogenizeaza ingredientele in carne. Lasam 30 minute la odihna in frigider si apoi ne apucam de treaba. Intr-o farfurie...

Drob de porc cu masline

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2016

Spalam organele de porc, le lasam la scurs si apoi le tocam (crude). Cu exceptia rinichilor care trebuiesc curatati de partea alba, pe care ii vom lasa vreo 30 minute in apa cu otet si apoi ii vom clati bine. Dupa ce am dat organele si carnea macra prin masina de tocat, vom toca si verdeturile...

Briose aperitiv mozaic

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2016

Se bat ouale, se adauga sarea, condimentele, faina. Acest amestec trebuie sa fie de consistenta aluatului de clatite. Apoi rasturnam celelalte ingrediente, amestecam sa se incorporeze toate, mai putin maslinele cu care vom orna.  Se pregatesc formele pentru briose si le umplem cam 3/4....

Salata de ciuperci, sunca si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2016

Mai intai fierbem pieptul de pui si il lasam la racit. Castravetii ii taiem cubulete si ii scurgem bine de zeama. Sunca si pieptul de pui se taie cubulete. Ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa. Amestecam totul intr-un vas si adaugam maioneza si mararul. Se aseaza in vase...

Snitel de ciuperci cu miez de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2016

Se curata ciupercile si le dam cu putina sare. Spargem ouale, adaugam sare, piper, faina cat sa iasa un aluat ca de clatite putin mai gros pentru ca palauritele de ciuperci vor lasa apa. Se ia cate o palariuta si o dam prin aluat si punem la prajit in ulei mai mult. Se intoarce si se prajeste...

Sufleu de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2016

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Se unge o forma de copt cu putin ulei. Se pun cartofii fierti, se bat ouale cu branza si se adauga peste cartofi. Se pune cascaval razuit deasupra si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se serveste ca atare sau...

Icre cu iaurt Godina

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2016

Se pun icrele intr-un castron, se adauga mustarul, sucul de la o lamaie - treptat si se freaca cu ulei pana se obtine volumul dorit. La sfarsit adaugam iaurtul si ceapa tocata fin. Se servesc cu rosii sau castraveti. S-aveti pofta !

Omleta Godina cu cartofi prajiti

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2016

Curatam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit. Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper. Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti scursi de ulei. Lasam pana se topeste untul si amestecam. Rasturnam ouale peste cartofi si potrivim...

Cartofi cu crusta crocanta si miez cremos

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2015

Cartofi trebuie sa fie fierti doar cat sa intre furculita in ei, nu prea tare ca se vor farama. Se scurg bine de lichid si se prajesc. Se incinge uleiul si se prajesc pana devin aurii. Se servesc ca atare sau ca o garnitura la friptura sau cu branza. Pofta buna !

Crochete din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2015

Piureul de cartofi se amesteca cu oul, branza, cascavalul taiat cuburi, faina, sarea, condimentele si mararul, din care trebuie sa rezulte un amestec ferm. Luam cu lingura din amestec si punem peste faina din farfurie. Tavalim compozitia prin faina si formam bastonase late cam de un deget. Punem...

Friganele sarate

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2015

Spargem oul si il batem ca pentru omleta. adaugam delikatul si inmuiem feliile de paine in omleta pe ambele parti. Prajim in ulei incins. Putem adauga o felie de sunca pe una din felii, iar pe cealalta cascaval, dar dupa ce le-am prajit pe ambele parti, pe care le unim apoi ca pe un sandwich si...

Rosii umplute cu vinete pentru copii mofturosi

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2015

Se toaca vinetele, se taie ceapa cat mai fin, se sareaza si se amesteca cu ulei. Rosiile se spala si se decupeaza capacelul, se scoate miezul cu grija si se umplu cu salata de vinete. Deasupra se orneaza dupa imaginatie.

Saratele cu untura

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2015

Am pus faina (cam 500 g) intr-un bol cu un praf de sare peste care am pus untura. Am frecat drojdia cu putin zahar si am adaugat apa minerala. Am facut o adancitura in faina si am inceput sa amestec cu o lingura. Am framantat bine si am mai adaugat faina pana a devenit un aluat mai tare. Am pus...

Salata de vinete cu piure de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2015

Se toaca vinetele coapte cat mai marunt sa nu mai ramana nici un firisor intreg. Dovlecelul se fierbe in apa cu sare si se face piure. Se adauga peste vinetele tocate, punem ceapa, sare si ulei si le amestecam bine. Se servesc cu felii de paine si rosii. S-aveti pofta !

Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2015

Se rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi razuim branza peste dovlecel, punem piureul de cartofi, uleiul si ouale batute ca pentru omleta....

Drob de porc

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2015

Spalam ficatul si il lasam o ora in apa rece. Rinichii ii taiem in doua si curatam pielita alba, apoi ii punem in apa rece cu otet vreo 30 minute, apoi ii spalam cu apa rece, bine. Inimile le curatam bine de cheagurile de sange si le spalam in apa rece. Taiem in cubulete organele, dar si...

Snitele de pui cu iaurt

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2015

Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie fasii, dupa preferinta. Se sareaza si se condimenteaza carnea cu condimentele pentru mititei. Lasam deoparte si ne apucam de bechamel. Punem oul intr-o farfurie adanca, il batem bine ca pentru omleta, adaugam sare, iaurtul, apa minerala si faina...

Briose-aperitiv cu legume congelate

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Se bat ouale, se adauga o lingura de ulei, se pune faina amestecata cu praful de copt, condimentele pentru pizza mezelurile tocate cubulete, ciupercile, cascavalul si se amesteca bine. Se pune compozitia in forme de briose si se orneaza cu masline. Se introduc in cuptorul bine incins pana se...

Salata de ciuperci cu sunca si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Se scurg ciupercile de zeama, se pun intr-o strecuratoare si se spala pentru a nu mai ramane fire de nisip. Se toaca cat mai marunt sau dupa preferinta. Se storc bine de apa. Se toaca castravetii cat mai marunt (cubulete mici) si se storc de zeama. Daca va place mai acru puteti pune dupa...

Pui shanghai in crusta de chips

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2014

Se spala carnea de pui si se taie fasii. Se sareaza dupa preferinta, se adauga piper sau condimente. Se bat ouale, se adauga sare, faina, cat sa se formeze un aluat ca de clatite. Se maruntesc chipsurile cat mai marunt, cu pistilul de usturoi. Fasiile de carne se introduc in ou, iar apoi in...

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2014

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta de salam peste care se aseaza un patratel de cascaval. Se ia cate un colt si se duce catre mijloc, la fel se procedeaza si cu celelalte 3. Se aseaza in tava si apoi se introduc in cuptorul incins. Se...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2014

Mod de preparare   Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute usor, sarea, piperul si condimentele. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia. Umplem formele de briose  trei sferturi cu compozitie. Dam la...

Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2014

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte. Se pune faina intr-un vas (aproximativ 500 g), se face o gropita in care se pune drojdia cu zaharul, oul, untura sau uleiul, sarea si apa calda si incepe sa se...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 12.09.2021

Creier de porc pane

publicat la 14.12.2020

Taitei de casa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]