violeta30

3

Bucataras
talentat

Popesti Leordeni, Jud.Ilfov

Bucataras din 17.08.2013

RETETE187
PRIETENI69
Retete / Dulciuri

Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

In Dulciuri la 12 Sep 2021

Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm puţin câte puţin din făină (dată prin sită de...

Desert prajitura cu dovleac

In Prajituri la 26 Ian 2020

Prima data pregatim compozitia . Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.  Se lasa la racit bine. Aluatul Intr-un vas punem faina cernuta. Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si...

Desert tort Stefania

In Torturi la 30 Dec 2019

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe pereți, cu fața piscotului cu zahăr pe interior, respectiv în sus pe fundul tăvii. Hidratăm...

Desert prajitura turnata cu branza

In Prajituri la 9 Dec 2019

Pentru aluat Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat pana se topește, apoi adăugăm uleiul, laptele, făina cu praful de copt și amestecăm bine. Jumătate din aluat îl vom pune într-o tavă in care am așezat hârtie de copt și lăsăm vreo 15 minute la cuptorul...

Desert savarine

In Prajituri la 30 Ian 2019

Aluatul Punem faina intr-un vas si presaram un praf de sare. Dizolvam drojdia cu zahar, adaugam uleiul, oul batut, vanilia si laptele si adaugam totul peste faina si framantam un aluat elastic. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi luam bilute de aluat si punem in forme de...

Desert tort cu nuca

In Torturi la 7 Ian 2019

Blatul Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare  si vanilia. Cand zaharul este topit se adauga faina si praful de copt, apoi se adauga albusurile cu grija si dupa, nuca. Crema...

Desert tort de ciocolata si portocale

In Torturi la 2 Ian 2019

Blatul Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul, uleiul, laptele pana se dizolva zaharul, apoi faina masurata o vom amesteca cu praful de copt si cacao si vom pune in ploaie peste galbenusuri. Cand am inglobat faina, vom adauga usor...

Desert coronita cu nuca si mere

In Prajituri la 30 Dec 2018

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, cu uleiul, un praf de sare, laptele si vanilia. Dupa ce le batem bine (sa se topeasca zaharul) adaugam faina si praful de copt care se dau in prealabil prin sita. Luam albusurile si adaugam peste...

Desert cozonac fara framantare - varianta imbunatatita

In Dulciuri la 25 Dec 2018

Toate ingredientele vor fi la temperatura camerei. Pregatim aluatul. Intr-un vas mare punem faina, iar in mijlocul ei facem o gropita. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana devine lichida si amestecam cu 3-4 linguri lapte caldut, apoi vom pune in gropita facuta in faina si lasam sa...

Desert cozonac fara framantare

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 10-15 minute la loc cald si ferit de curent. Batem ouale, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie cu mixerul pana se topeste zaharul. Untul il topim in laptele...

Pasca fara aluat cu merisoare

In Dulciuri la 19 Apr 2016

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un...

Rulada pufoasa cu gem

In Dulciuri la 11 Oct 2015

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul, uleiul, lamaia rasa, vanilia si apa pana devine o crema densa (sa nu va speriati ca la inceput va fi putin lichida, pe parcurs ce se va bate, se va intari). Adaugam si faina peste crema de...

Compot de mere si prune

In Sirop / Compot la 27 Sep 2015

Spalam fructele si le taiem, merele feliute si prunele in jumatati. Pregatim sticlele (care au fost spalate inainte). De preferat ar fi ca prunele sa fie primele (dau o culoare frumoasa compotului) si apoi merele. Punem zaharul (eu am pus 3 linguri la sticla de 1 l) si adaugam apa pana se umplu...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 7 Sep 2015

Spalam borcanele si capacele si le lasam la zvantat pe un prosop uscat. Piersicile le curatam de coaja, le spalam si le taiem felii. Pregatim borcanele pe care le umplem putin mai mult de jumate cu felii de piersici. Punem cate 3 linguri de zahar la fiecare borcan (800 ml), apoi completam...

Nectar de corcoduse

In Sirop / Compot la 11 Aug 2015

Intr-un vas se strecoara sucul din compot, iar corcodusele se trec prin sita pentru a ramane coaja si samburii, care se arunca.  Daca nectarul este prea gros se pune apa rece pentru a obtine consistenta dorita, eventual putina miere daca nu este dulce.  Se serveste cat mai...

Dulceata de pepene galben cu sirop de prune

In Dulceata / Gem la 4 Aug 2015

Curatam pepenele de coaja si il tocam cubulete. Il punem intr-o cratita peste care turnam cana de zahar, sucul de prune si de lamaie si punem la foc potrivit pana se leaga.  Dupa ce s-a legat bine il turnam in borcan, rasturnam borcanul cu capacul in jos pana se raceste. Apoi se pune in...

Pasca fara aluat

In Dulciuri la 5 Apr 2015

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un...

Cremsnit cu aluat de foietaj

In Dulciuri la 30 Mar 2015

Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste frumos. Aici depinde de cuptorul fiecaruia (eu am tinut in jur de 15 minute fiecare foaie). Pregatim...

Pandispan cu visine

In Dulciuri la 30 Mar 2015

Se separa galbenusurile care se bat cu zaharul, sarea si uleiul, albusurile se bat spuma, se amesteca ambele compozitii si se pune faina cu praful de copt in ploaie si coaja rasa de lamaie, se pune hartie de copt in tava, dupa care turnam compozitia peste care punem visinele. Introducem la...

Chec marmorat

In Prajituri la 29 Mar 2015

Separam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le incorporam usor in crema de galbenusuri, apoi punem si lamaia razuita. Amestecam faina cu praful de copt...

Tort diplomat cu dulceata de porumbe

In Torturi la 24 Feb 2015

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine. Intre timp punem...

Gogosi rapide

In Dulciuri la 1 Feb 2015

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga iaurtul, lamaia razuita, laptele si faina amestecata cu praful de copt din care va rezulta un aluat gros. Se incinge uleiul in ceaun, sa ia compozitia cu lingura si se pune in uleiul incins. Se va introduce lingura in uleiul incins inainte de...

Placinta melc cu dovleac

In Dulciuri la 1 Feb 2015

Am impartit coca in 4 bilute mai mici, apoi am intins fiecare biluta in foi subtiri, pe care le-am uns cu ulei, am presarat zahar si am pus dovleacul calit pe toata suprafata foii in strat subtire, apoi am rulat foaia cat mai strans (trebuie sa te misti repede ca se inmoaie foaia si nu o mai poti...

Prajitura inteligenta

In Dulciuri la 25 Ian 2015

Mai intai topim untul si fierbem laptele, apoi le lasam la racit. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga untul lichid (nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece), faina, vanilia si laptele, la final se...

Cartofi gratinati cu legume si branza

In Dulciuri la 19 Ian 2015

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand au fiert se scurg de zeama, se pune un strat din jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas de yena, se paseaza cu furculita, se condimenteaza, se stropesc cu ulei si supa de cartofi si se presara branza, Se pun...

Prajitura cu mere si nuca

In Prajituri la 13 Oct 2014

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se incinge cuptorul, iar intre timp pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul, uleiul si praful de sare pana se obtine un aluat cremos. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie...

Tort cu crema ganache si capsuni

In Torturi la 11 Oct 2014

Blatul: - separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca albusurile cu crema de galbenusuri. Se pune praful de copt peste faina, se adauga in ploaie peste crema de oua. Se imbraca o...

Prajitura cu dovleac/mere

In Prajituri la 11 Oct 2014

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 12.09.2021

Creier de porc pane

publicat la 14.12.2020

Taitei de casa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]