Dulceata de pepene galben cu sirop de prune

de violeta30 in Dulceata / Gem, 4 Aug 2015 | 3305 vizualizari

 

Pentru ca am luat un pepene galben care nu a fost bun de mancat m-am gandit sa-l valorific altfel decat la cosul de gunoi si am ales bine pentru ca a fost delicios la dulceata.

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben cam de un kg
  • o cana cu zahar
  • 3-4 linguri de sirop de prune (eu am facut dulceata si am scurs siropul)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben cu sirop de prune:

Curatam pepenele de coaja si il tocam cubulete. Il punem intr-o cratita peste care turnam cana de zahar, sucul de prune si de lamaie si punem la foc potrivit pana se leaga. 

Dupa ce s-a legat bine il turnam in borcan, rasturnam borcanul cu capacul in jos pana se raceste. Apoi se pune in camara pentru iarna. Bun si aromat !

TIPS-URI

1

pentru mai multe portii dublati sau triplati reteta. Mie mi-a iesit un borcan de 400 gr si inca putin pe care l-am savurat rapid :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben cu sirop de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

violeta30 1

04.08.2015, 20:13

Daca nu ai sti, ai spune ca e de ananas... foarte parfumata este dulceata de pepene galben

Gicuta 1

10.08.2015, 10:08

MotanLaOale 1

11.08.2015, 15:53

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui