Dulceata de pepene galben cu sirop de prune

de violeta30 in Dulceata / Gem, 4 Aug 2015 | 3398 vizualizari

 

Pentru ca am luat un pepene galben care nu a fost bun de mancat m-am gandit sa-l valorific altfel decat la cosul de gunoi si am ales bine pentru ca a fost delicios la dulceata.

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben cam de un kg
  • o cana cu zahar
  • 3-4 linguri de sirop de prune (eu am facut dulceata si am scurs siropul)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben cu sirop de prune:

Curatam pepenele de coaja si il tocam cubulete. Il punem intr-o cratita peste care turnam cana de zahar, sucul de prune si de lamaie si punem la foc potrivit pana se leaga. 

Dupa ce s-a legat bine il turnam in borcan, rasturnam borcanul cu capacul in jos pana se raceste. Apoi se pune in camara pentru iarna. Bun si aromat !

TIPS-URI

1

pentru mai multe portii dublati sau triplati reteta. Mie mi-a iesit un borcan de 400 gr si inca putin pe care l-am savurat rapid :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben cu sirop de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

violeta30 1

04.08.2015, 20:13

Daca nu ai sti, ai spune ca e de ananas... foarte parfumata este dulceata de pepene galben

Gicuta 1

10.08.2015, 10:08

MotanLaOale 1

11.08.2015, 15:53

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni la Multicooker