Dulceata de visine cu ghimbir -deliciu de vara

de alinutzika in Dulceata / Gem, 14 Iul 2011 | 3575 vizualizari

 

O dulceata delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 2 vanilii
  • un sfert de lingurita praf de ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine cu ghimbir -deliciu de vara:


Visinele se spala si se scot samburii. Se pun la foc cu zaharul si se lasa la foc mai domol pana se "incheaga". Adica, daca pui pe o farfurie un strop de dulceata si dupa 2-3 minute ce se raceste nu curge, e gata. Asta poate dura 2-3 ore, timp in care noi mai mestecam, ca sa nu se prinda de fundul oalei, mai ales spre final. Dulceata se mai intareste si dupa ce se raceste, deci sa nu va insele aspectul ei, ci mai bine faceti-i proba.Ghimbirul se adauga cand e aproape gata.
Puneti dulceata in borcane curate pe care le intoarceti cu capacul in jos,aprox. 15 minute, astfel  sterilizandu-se capacul.
Ceea  ce e important e faptul ca nu punem deloc conservant si totusi, fiind fiarta atat de mult, rezista foarte bine si cativa ani.
In plus....E DELICIOASA!!!...si usor picanta de la ghimbir, care ii da o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine cu ghimbir -deliciu de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

15.07.2011, 23:22

buna

alinutzika 1

16.07.2011, 12:13

Teo, eu doar atat zahar am pus si s-a legat foarte bine si e foarte dulce.

alinutzika 1

16.07.2011, 12:14

Anamaria, baietelul asta "mic si smecher" din poza .. e baietelul meu de 2 ani.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune la cuptor