Dulceață de zmeură

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2013 | 972 vizualizari

 

Ei și acum o dulceață la cererea Zmeului Mijlociu, crezând că nu se poate face și mă încuie;) Sincer cel mai mult mi-a plăcut varianta Mitinitei http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-zmeura-24506.html, rapid și gustos. Da, da, știu nu dați cu pietre, dar pentru fructele astea fragile e bine venit Gelfix-ul de la Dr. Oetker;)

 

INGREDIENTE

  • zmeură 1000 g,
  • gelfix 3:1,
  • zahăr 350 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de zmeură:

Zmeurica se trece rapid sub un jet de apă rece, ntr-o strecurătoare, apoi se lasă să se scrugă bine cca. 10 minute. Între timp zahărul se amestecă cu praful Gelfix 3:1 de la Dr Oetker. Fructele scurse de apă se așează într-un vas de ionx cu fundul gros, se adaugă amestecul de zahăr și se rotește oala, astfel încât să se îngolbeze amestecul de zahăr în fructe. Apoi se pune la fiert, la foc moderat, iar când se ajunge la punctul de fierbere, se rotește vasul într-una cca. 3 minute ca să nu se prindă dulceața. Se spumează la nevoie, nu a fost cazul la acest gen de dulceață ;) Dup cele 3 minute, se ia de pe foc și se toarnă în borcane sterilizate, se căpăcesc.

Borcanele se pot rasturna alternativ, al interval de 5-10 minute, până când se răcesc, astfel se asigură o distribuție uniformă a fructelor în borcan.

Spor la treabă și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

dacă dulceața nu se încheagă se poate adăuga un plic de sare de lămâie Dr Oetker, se amestecă ușor apoi se mai lasă la fiert cca. 2 minute.

RETETA IN IMAGINI

Dulceață de zmeură-0
Dulceață de zmeură-1
Dulceață de zmeură-2
Dulceață de zmeură-3
Dulceață de zmeură-4
Dulceață de zmeură-5
Dulceață de zmeură-6
Dulceață de zmeură-7
Dulceață de zmeură-8
Dulceață de zmeură-9
Dulceață de zmeură-10

COMENTARII (21)

Panacris

Panacris 1

02.09.2013, 21:39

Corina, trimite adresa și imediat pun la DHL

laura_n

laura_n 1

02.09.2013, 22:03

din asta am facut si eu un borcanel

alilianaa

alilianaa 1

02.09.2013, 23:15

ce buna este acum o portie mica-mititica...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!