Dulceață de zmeură

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2013 | 1246 vizualizari

 

Ei și acum o dulceață la cererea Zmeului Mijlociu, crezând că nu se poate face și mă încuie;) Sincer cel mai mult mi-a plăcut varianta Mitinitei http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-zmeura-24506.html, rapid și gustos. Da, da, știu nu dați cu pietre, dar pentru fructele astea fragile e bine venit Gelfix-ul de la Dr. Oetker;)

 

INGREDIENTE

  • zmeură 1000 g,
  • gelfix 3:1,
  • zahăr 350 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de zmeură:

Zmeurica se trece rapid sub un jet de apă rece, ntr-o strecurătoare, apoi se lasă să se scrugă bine cca. 10 minute. Între timp zahărul se amestecă cu praful Gelfix 3:1 de la Dr Oetker. Fructele scurse de apă se așează într-un vas de ionx cu fundul gros, se adaugă amestecul de zahăr și se rotește oala, astfel încât să se îngolbeze amestecul de zahăr în fructe. Apoi se pune la fiert, la foc moderat, iar când se ajunge la punctul de fierbere, se rotește vasul într-una cca. 3 minute ca să nu se prindă dulceața. Se spumează la nevoie, nu a fost cazul la acest gen de dulceață ;) Dup cele 3 minute, se ia de pe foc și se toarnă în borcane sterilizate, se căpăcesc.


Borcanele se pot rasturna alternativ, al interval de 5-10 minute, până când se răcesc, astfel se asigură o distribuție uniformă a fructelor în borcan.


Spor la treabă și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

dacă dulceața nu se încheagă se poate adăuga un plic de sare de lămâie Dr Oetker, se amestecă ușor apoi se mai lasă la fiert cca. 2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

02.09.2013, 21:39

Corina, trimite adresa și imediat pun la DHL

laura_n 1

02.09.2013, 22:03

din asta am facut si eu un borcanel

alilianaa 1

02.09.2013, 23:15

ce buna este acum o portie mica-mititica...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura