Dulceață de zmeură

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2013 | 1061 vizualizari

 

Ei și acum o dulceață la cererea Zmeului Mijlociu, crezând că nu se poate face și mă încuie;) Sincer cel mai mult mi-a plăcut varianta Mitinitei http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-zmeura-24506.html, rapid și gustos. Da, da, știu nu dați cu pietre, dar pentru fructele astea fragile e bine venit Gelfix-ul de la Dr. Oetker;)

 

INGREDIENTE

  • zmeură 1000 g,
  • gelfix 3:1,
  • zahăr 350 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de zmeură:

Zmeurica se trece rapid sub un jet de apă rece, ntr-o strecurătoare, apoi se lasă să se scrugă bine cca. 10 minute. Între timp zahărul se amestecă cu praful Gelfix 3:1 de la Dr Oetker. Fructele scurse de apă se așează într-un vas de ionx cu fundul gros, se adaugă amestecul de zahăr și se rotește oala, astfel încât să se îngolbeze amestecul de zahăr în fructe. Apoi se pune la fiert, la foc moderat, iar când se ajunge la punctul de fierbere, se rotește vasul într-una cca. 3 minute ca să nu se prindă dulceața. Se spumează la nevoie, nu a fost cazul la acest gen de dulceață ;) Dup cele 3 minute, se ia de pe foc și se toarnă în borcane sterilizate, se căpăcesc.


Borcanele se pot rasturna alternativ, al interval de 5-10 minute, până când se răcesc, astfel se asigură o distribuție uniformă a fructelor în borcan.


Spor la treabă și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

dacă dulceața nu se încheagă se poate adăuga un plic de sare de lămâie Dr Oetker, se amestecă ușor apoi se mai lasă la fiert cca. 2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

02.09.2013, 21:39

Corina, trimite adresa și imediat pun la DHL

laura_n 1

02.09.2013, 22:03

din asta am facut si eu un borcanel

alilianaa 1

02.09.2013, 23:15

ce buna este acum o portie mica-mititica...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura