Prajitura inteligenta

de violeta30 in Dulciuri, 25 Ian 2015 | 2377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Mai intai topim untul si fierbem laptele, apoi le lasam la racit. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga untul lichid (nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece), faina, vanilia si laptele, la final se adauga si albusurile care se incorporeaza in aluat cu o spatula, avand grija sa amestecam usor. Va fi un aluat ca de clatite, nu va ingrijorati ca se va intari la copt.

Se imbraca tava cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins. Se lasa o ora si 15 minute (in functie de cuptor). Trebuie avut grija sa se coaca bine si sa nu tremure aluatul cand se verifica daca s-a copt. Suprafata prajiturii trebuie sa fie putin "bronzata", dar nu arsa !

 

TIPS-URI

1

se poate orna cu zahar pudra, frisca sau gem

2

daca va place mai dulce mai puteti adauga zahar (pentru gustul meu au fost suficiente 200 gr)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura inteligenta-0
Prajitura inteligenta-1
Prajitura inteligenta-2
Prajitura inteligenta-3
Prajitura inteligenta-4
Prajitura inteligenta-5
Prajitura inteligenta-6
Prajitura inteligenta-7
Prajitura inteligenta-8
Prajitura inteligenta-9
Prajitura inteligenta-10
Prajitura inteligenta-11
Prajitura inteligenta-12
Prajitura inteligenta-13

COMENTARII (9)

violeta30

violeta30 1

26.01.2015, 10:22

Cred ca ar fi recomandata pentru vara pentru ca este foarte racoritoare... este un fel de cremsnit, foarte fina

Xandrinne

Xandrinne 1

26.01.2015, 16:49

mirela0911

mirela0911 1

27.01.2015, 15:17

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!