Pasca fara aluat

de violeta30 in Dulciuri, 5 Apr 2015 | 5783 vizualizari

 

Simpla, rapida, gustoasa si fara complicatii multe :))
Din compozitie mi-au iesit doua pascute, una mare si una mai mica.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri de gris
  • 5 linguri de faina
  • 400 gr smantana
  • 800 gr branza de vaci/urda
  • 200 gr stafide sau mai putin, dupa preferinta
  • coaja de lamaie optional
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un vas si turnam in ploaie in compozitie, cu grija sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam stafidele si coaja de lamaie.

Tapetam o forma de copt cu unt si faina si turnam aluatul in tava, sa fie plina cam trei sferturi pentru ca va creste si sa nu dea pe afara.

Introducem tava in cuptorul bine incins pana se rumeneste bine si nu mai este zemoasa in centru (cand testezi cu degetul sa nu fie moale, va fi compacta la atingere).

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

eu am luat doua tipuri de urda, dar cea mai buna mi s-a parut cea de la Solomonescu, fiind mai tare si fara pic de zer

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort imbracat in Crema Caramel