Pasca fara aluat

de violeta30 in Dulciuri, 5 Apr 2015 | 6636 vizualizari

 

Simpla, rapida, gustoasa si fara complicatii multe :))
Din compozitie mi-au iesit doua pascute, una mare si una mai mica.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri de gris
  • 5 linguri de faina
  • 400 gr smantana
  • 800 gr branza de vaci/urda
  • 200 gr stafide sau mai putin, dupa preferinta
  • coaja de lamaie optional
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un vas si turnam in ploaie in compozitie, cu grija sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam stafidele si coaja de lamaie.

Tapetam o forma de copt cu unt si faina si turnam aluatul in tava, sa fie plina cam trei sferturi pentru ca va creste si sa nu dea pe afara.

Introducem tava in cuptorul bine incins pana se rumeneste bine si nu mai este zemoasa in centru (cand testezi cu degetul sa nu fie moale, va fi compacta la atingere).

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

eu am luat doua tipuri de urda, dar cea mai buna mi s-a parut cea de la Solomonescu, fiind mai tare si fara pic de zer

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata