Cornuri cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Iun 2012 | 1622 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • jumatate pachetel drojdie(10 g)
  • un praf de sare
  • apa calduta

Umplutura:

  • Finetti

Pentru uns deasupra:

  • un ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Aluat:


Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.


Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.


Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in 3 parti egale. Tapetam masa cu faina. Luam fiecare bucata de aluat si o facem biluta. Intindem fiecare biluta cu sucitorul, apoi taiem bucata de aluat in 8 triunghiuri egale. Pe partea lata punem cate o lingurita de finetti, apoi rulam cu grija. Lasam cornurile la odihnit pe masa timp de 20 de minute.


Oul se bate cu laptele.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam cornurile.


Ungem cornurile cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.


Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte, sau orice altceva doriti!


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Angelina_Elena 1

21.06.2012, 11:36

Mena

BuburuzaBubu 1

21.06.2012, 19:05

OMG!Ce cornuri buuunee!

Angelina_Elena 1

21.06.2012, 20:08

multumesc Bubu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute cu gem si ciocolata