Cornuri cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Iun 2012 | 1429 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • jumatate pachetel drojdie(10 g)
  • un praf de sare
  • apa calduta

Umplutura:

  • Finetti

Pentru uns deasupra:

  • un ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Aluat:

Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.

Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in 3 parti egale. Tapetam masa cu faina. Luam fiecare bucata de aluat si o facem biluta. Intindem fiecare biluta cu sucitorul, apoi taiem bucata de aluat in 8 triunghiuri egale. Pe partea lata punem cate o lingurita de finetti, apoi rulam cu grija. Lasam cornurile la odihnit pe masa timp de 20 de minute.

Oul se bate cu laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam cornurile.

Ungem cornurile cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.

Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte, sau orice altceva doriti!

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu ciocolata-0
Cornuri cu ciocolata-1
Cornuri cu ciocolata-2
Cornuri cu ciocolata-3
Cornuri cu ciocolata-4
Cornuri cu ciocolata-5
Cornuri cu ciocolata-6

COMENTARII (42)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.06.2012, 11:36

Mena

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

21.06.2012, 19:05

OMG!Ce cornuri buuunee!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.06.2012, 20:08

multumesc Bubu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!