Cornuri cu nuca si ciocolata

de JulyCris in Dulciuri, 6 Mar 2014 | 5247 vizualizari

 

Reteta vazuta la dobrezaira.Mi-a placut mult ce-am vazut si m-am pus pe treaba. Am facut mici,mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua+1 galbenus pt uns
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • un borcan mic finetti
  • o tableta ciocolata cu lapte
  • nuca macinata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata.


Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in continuare pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul e dospit,il punem pe masa de lucru unsa cu ulei,mai framantam de doua-trei ori si impartim in 3. Fiecare parte O intindem cu mainile in forma rotunda,apoi taiem in 4 sau in 6 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de finetti,un cub de ciocolata si nuca macinata. Rulam de la baza spre varf. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou in care am pus 2-3 linguri de lapte,iar deasupra presaram nuca macinata(optional).


Mai lasam 15-20 de minute la dospit,apoi le bagam la cuptor la foc potrivit,pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

06.03.2014, 11:17

simona72 1

06.03.2014, 11:33

JulyCris 1

06.03.2014, 18:30

Va multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca