Desert tort Stefania

de violeta30 in Torturi, 30 Dec 2019 | 893 vizualizari

 

Bunătăți pentru Crăciun

Un tort ușor și aromat făcut de Sfântul Ștefan pentru fiica mea și pentru că invitații au sosit prea devreme, nu am mai avut timp să-l ornez mai sofisticat. E la grabă 😊

 

INGREDIENTE

  • Un pachet de 400 gr pișcoturi
  • 5 iaurturi cu vișine marca 365 Mega Image
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri gelatină Dr Oetker
  • Cremă cu nuci rămasă de la cozonac
  • Folie alimentară din plastic
  • Bomboane Raffaello pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Stefania:

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe pereți, cu fața piscotului cu zahăr pe interior, respectiv în sus pe fundul tăvii.
Hidratăm gelatina în 100 ml apă și încălzim foarte puțin pe foc, având grijă să nu se încingă ca să nu distrugem gelatina ai adăugăm zahărul.
Crema
Într-un vas punem 200 ml de frișcă și iaurturile cu fructe și batem bine cu telul apoi adăugăm jumătate din gelatină.
Mie mi-a rămas cremă cu nuci și cacao de la cozonac și am amestecat-o cu 150 ml de frișcă lichidă până s-a făcut o cremă mai tare și am adăugat restul de gelatină.
Am pus prima cremă cu cacao și am dat-o afară la rece (fiind frig afară s-a răcit mai repede), apoi am pus crema de vișine și am lăsat la frigider până a doua zi.
Am ornat cu frișcă deasupra și am decorat cu bomboane Raffaello.
Ieftin, bun și ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Stefania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

30.12.2019, 22:42

delicios!

dantes 1

03.01.2020, 18:57

Bun!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:28

Super! Chiar este foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Belle (frumoasa si bestia)