Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 7897 vizualizari

 

O prajitura usoara, ce pare ninsa.Daca aveti in congelator albusuri ramase de la alte preparate, e momentul sa le folositi.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar ,
  • 14 linguri nuca de cocos,
  • 2 linguri faina ,
  • un praf de sare ,
  • coaja de lamaie rasa
  • crema :
  • 1 compot de ananas cuburi,
  • 1 plic de gelatina ,
  • 200 ml frisca,
  • 1-2 linguri zahar
  • nuca de cocos si frunze de menta pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas:

Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam nuca de cocos ,coaja de lamaie si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste, apoi  il scoatem si il lasam la racit .


Pentru crema scurgem compotul de ananas .Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa . Incalzim bine zeama de la compot in care am pus 1-2 linguri de zahar , dupa gust.Punem gelatina in siropul fierbinte, amestecam bine pana gelatina s-a topit definitiv, apoi turnam siropul peste fructele de ananas in timp ce mixam.Batem frisca tare si o adaugam la compozitia racita .Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Presaram deasupra fulgi de cocos si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi o portionam dupa preferinta si o ornam cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ina 1

11.01.2015, 14:01

A fost delicioasa! Multumesc!

katty 1

11.01.2015, 22:57

Ina, ma bucur ca ti-a placut!

Ancutsa 1

11.01.2021, 10:09

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ananas