Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 2619 vizualizari

 

O prajitura usoara, ce pare ninsa.Daca aveti in congelator albusuri ramase de la alte preparate, e momentul sa le folositi.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar ,
  • 14 linguri nuca de cocos,
  • 2 linguri faina ,
  • un praf de sare ,
  • coaja de lamaie rasa
  • crema :
  • 1 compot de ananas cuburi,
  • 1 plic de gelatina ,
  • 200 ml frisca,
  • 1-2 linguri zahar
  • nuca de cocos si frunze de menta pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas:

Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam nuca de cocos ,coaja de lamaie si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste, apoi  il scoatem si il lasam la racit .


Pentru crema scurgem compotul de ananas .Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa . Incalzim bine zeama de la compot in care am pus 1-2 linguri de zahar , dupa gust.Punem gelatina in siropul fierbinte, amestecam bine pana gelatina s-a topit definitiv, apoi turnam siropul peste fructele de ananas in timp ce mixam.Batem frisca tare si o adaugam la compozitia racita .Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Presaram deasupra fulgi de cocos si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi o portionam dupa preferinta si o ornam cu frunze de menta.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas-0
Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas-1

COMENTARII (9)

Ina

Ina 1

28.12.2014, 13:22

sigur am s-o prepar pentru revelion

Ina

Ina 1

11.01.2015, 14:01

A fost delicioasa! Multumesc!

katty

katty 1

11.01.2015, 22:57

Ina, ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!