Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 3235 vizualizari

 

O prajitura usoara, ce pare ninsa.Daca aveti in congelator albusuri ramase de la alte preparate, e momentul sa le folositi.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar ,
  • 14 linguri nuca de cocos,
  • 2 linguri faina ,
  • un praf de sare ,
  • coaja de lamaie rasa
  • crema :
  • 1 compot de ananas cuburi,
  • 1 plic de gelatina ,
  • 200 ml frisca,
  • 1-2 linguri zahar
  • nuca de cocos si frunze de menta pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas:

Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam nuca de cocos ,coaja de lamaie si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste, apoi il scoatem si il lasam la racit .




Pentru crema scurgem compotul de ananas .Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa . Incalzim bine zeama de la compot in care am pus 1-2 linguri de zahar , dupa gust.Punem gelatina in siropul fierbinte, amestecam bine pana gelatina s-a topit definitiv, apoi turnam siropul peste fructele de ananas in timp ce mixam.Batem frisca tare si o adaugam la compozitia racita .Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Presaram deasupra fulgi de cocos si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi o portionam dupa preferinta si o ornam cu frunze de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ina 1

28.12.2014, 13:22

sigur am s-o prepar pentru revelion

Ina 1

11.01.2015, 14:01

A fost delicioasa! Multumesc!

katty 1

11.01.2015, 22:57

Ina, ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cubulete insiropate cu cocos