Desert prajitura cocosana

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 4 Sep 2017 | 7289 vizualizari

 

Este o prajitura foarte delicioasa, cu o crema care contine nuca de cocos. Sper ca aceasta reteta sa va placa si nu uitati sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar brun
  • un plic de praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 300 mililitri lapte
  • 100 grame de fulgi de nuca de cocos
  • 10 linguri de zahar tos
  • 4 linguri de faina
  • 100 grame de margarina
  • Glazura:
  • 100 grame de zahar pudra
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cocosana:

Blat: Separam galbenusurile de albusuri si punem galbenusurile intr-o farfurie iar albusurile intr-un bol. Mixam albusurile pana devin o spuma, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o crema alba si spumoasa. Adaugam pe rand in compozitie galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina si la final praful de copt. Amestecam compozitia cu mixerul dupa fiecare ingredient adaugat. Turnam compozitia intr-o tava(tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt 30 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce blatul s-a copt il scoatem si il lasam la racit, apoi il taiem(orizontal) in doua foi egale.

Crema: Amestecam cu un tel laptele cu faina si zaharul. Punem compozitia pe foc si o amestecam incontinu cu un tel pana cand incepe sa se ingroase iar atunci adaugam nuca de cocos si amestecam foarte bine, apoi luam crema de pe foc. Lasam crema la racit 5 minute, apoi adaugam margarina si o incorporam bine in compozitie si punem crema la racit.

Glazura: Amestecam foarte bine cu o lingura toate ingredientele. 

Asamblare: Punem crema peste prima foaie de blat, o acoperim cu cealalta foaie iar pe deasupra o vom unge cu glazura, apoi vom pune prajitura la frigider pentu 2 ore. Dupa, prajitura este numai buna de servit. POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cocosana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris, cocos si cirese