Clafoutis cu fructe de vara

de Oana in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 1576 vizualizari

 

Un deliciu racoros pentru zile calde!

 

INGREDIENTE

    • pepene galben - 2 felii
    • nectarine – 2 buc.
    • zmeura – 100 g
    • oua – 3 buc.
    • zahar – 50 g
    • faina – 100 g
    • lapte – 250 ml
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    • unt – 20 g
    • coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
    • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu fructe de vara:



  • Ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt




  • Taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta




  • Cu ajutorul blenderului Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul si vanilia




  • Adaugati faina, apoi laptele, putin cate putin




  • Mixati la viteza mica pana obtineti un aluat mai subtire, ca cel de clatite




  • Adaugati la final coaja rasa de lamaie si turnati compozitia in tava, peste fructe




  • Coaceti la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute




  • Reduceti temperatura la 150 de grade spre finalul coacerii




  • Scoateti tava din cuptor cand prajitura s-a rumenit usor pe margini (puteti face si testul cu scobitoarea)




  • Lasati la racit, apoi o puteti taia



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

10.08.2016, 08:13

Bun!

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:03

MariusTitulescu 1

10.08.2016, 11:27

Foarte buna reteta. Recomad!
http://www.pizzerianapolicentrale.ro/

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe