Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR in Dulciuri, 29 Noi 2021 | 3384 vizualizari

 

Un desert rapid, economic și delicios este această ”clătită mare cu fructe” făcută la cuptor (deci dietetic!) și care este originară din ținutul francez Limousin. La început, acest desert se prepara numai cu cireșe, dar de câțiva ani,patisierii francezi au acordat tuturor fructelor  statutul de ingrediente. Eu zic că merită să încercați, cu orice fructe aveți la îndemână, dacă vă doriți ceva dulce și ușor de preparat...
 Ingredientele sunt suficiente pentru o tavă de dimensiune medie, cu diametrul de 20 cm.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 100 grame de făină albă
  • 75 ml de lapte
  • 75 grame de zahăr tos
  • 2 mere
  • 25 grame de stafide aurii
  • 1-2 lingurițe de scorțișoară pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare extrafină
  • unt pentru uns tava
  • Pentru decor:
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu mere si stafide:

Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici.

Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre ele se pun stafidele și apoi se presară pudra de scorțișoară.

Separat se prepară compoziția de ”clătite” din: făină albă, ouă, zahăr tos, zahăr vanilinat, lapte, sare extrafină, praf de copt și bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine, până ce se dizolvă zahărul și compoziția se omogenizează, după care se toarnă în tava de copt, peste mere, având grijă să le cuprindă bine pe toate. 

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce preparatul se coace și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor, se presară deasupra ”clătitei” zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilinat și când se răcește complet, se poate porționa și servi.

TIPS-URI

1

Alegeți mere coapte, dar tari și fără defecte.

2

Amestecați bine compoziția, ca să nu se formeze cocoloașe, iar zahărul să se dizolve.

3

Laptele trebuie să fie rece.

4

Pudrați ”clătita” imediat ce o scoateți din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu blat de gris