Prajitura cu mere - de post

de iuliana_florentina in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 3279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 200 g gris
  • 230 g zahar
  • 370 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura de praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingura esenta de vanilie (sau o lingurita scortisoara )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere - de post:

Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt.


Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca nu va place cu coaja,curatati-le inainte ).Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie.


Acoperim cu hartie de copt o tava de 22×30 cm si asezam jumatate din compozitia uscata ,jumatate din mere ,apoi ce-a rams din cea uscata si restul de mere.Nivelam frumos prajitura cu mere presand usor cu dosul unei linguri .


Coacem 40-50 de minte la 180-200 °C pana se rumeneste putin deasupra,cand e gata se va desprinde de pe marginile tavii.


O lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia.Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Merisor 1

03.03.2015, 21:16

Ce-mi place! O voi incerca si eu.

katty 1

04.03.2015, 08:07

Usor de facut si delicioasa, cu siguranta!

iuliana_florentina 1

05.03.2015, 07:36

Multumesc frumos tuturor.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post