Prajitura cu mere - de post

de iuliana_florentina in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 7265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 200 g gris
  • 230 g zahar
  • 370 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura de praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingura esenta de vanilie (sau o lingurita scortisoara )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere - de post:

Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt.

Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca nu va place cu coaja,curatati-le inainte ).Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie.

Acoperim  cu hartie de copt o tava de 22×30 cm si asezam jumatate din compozitia uscata ,jumatate din mere ,apoi ce-a rams din cea uscata si restul de mere.Nivelam frumos prajitura cu mere presand usor cu dosul unei linguri .

Coacem 40-50 de minte la 180-200 °C pana se rumeneste putin deasupra,cand e gata se va desprinde de pe marginile tavii.

O lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si scortisoara