Budinca de paine cu nuci

de Anamaria Cook in Dulciuri, 21 Aug 2014 | 3316 vizualizari

 

Cu totii stim acele zile lenese cand ai manca ceva dulce si nu ai nimic in dulap. Pentru acele zile va aduc aceasta reteta delicioasa si ieftina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente budinca:
  • - 500 ml lapte
  • - 100 gr zahar
  • - o lingurita extraxt de vanilie
  • - 50 gr nuci tocate marunt
  • - 100 gr paine alba
  • Ingrediente Caramel:
  • - 100 gr zahar
  • - 30 ml apa
  • - 1 lingurita suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu nuci:

Pentru caramel: Topiti zaharul, apa si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc mic. Cand siropul incepe sa fiarba mariti flacara putin si fierbeti pana ce obtineti un sirop auriu. Turnati caramelul in forma pe care o veti folosi sa coaceti budinca (eu am folosit o forma de muffins) si ungeti fundul si peretii cu siropil obtinut.

Pentru budinca: Fierbeti  laptele si turnati-l peste painea taiata cuburi. Apoi adaugati zaharul si extractul de vanilie amestecand usor si lasati la racit! Cand laptele s-a racit mixati amestecul pana ce obtineti o crema omogena apoi adaugati nucile taiate marunti. Turnati amestecul in formele tapetate cu caramel.

Asezati forma cu aluatul de budinca intr-o tava mai mare si turnati apa fierbinte cat sa acopere jumatate din forma mai mica. Coaceti in cuptorul incins la 180 C pentru 50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.

Lasati budinca sa se racoreasca putin apoi rasturnati-o pe o farfurie. Puteti servi calda sau rece. 

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cornuri cu branza si fructe