Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

de mirela0911 in Dulciuri, 9 Iul 2017 | 425 vizualizari

 

Aveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a iesit peste asteptari de buna! 

 

INGREDIENTE

  • 300 g chifle
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g coacaze negre
  • 100 g cirese
  • 100 g visine
  • zahar pudra vanilat pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din chifle cu fructe de sezon:

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg.


Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se incorporeaza tot laptele.


Ciresele si visinele se spala si se scot samburii. Coacazele se curata de codite si se spala.


Coacazele si ciresele se adauga peste chifle si se amesteca bine. Se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.


Se lasa la racit, dupa care se presara zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Chiflele pot fi inlocuite cu cornuri.

2

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia.

3

Se pot adauga orice fel de fructe preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din chifle cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

11.07.2017, 00:42

Waw! Ce adaptare și ce combinație!

Catalina L 1

14.07.2017, 16:05

Rahela Velicu 1

16.07.2017, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Gem de banane