Budinca Earl Grey

de krinakrina in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 946 vizualizari

 

As putea sa numesc reteta asta "Budinca de la ora 5", pentru ca iubitorii de ceai sa mai aiba si ei o variatie...Pentru mine a fost o surpriza foaaarte placuta, pentru ca este rapida si savuroasa. Ceaiul Earl Grey este foarte parfumat si budinca va fi la fel. Plus ca are culoarea caramelului, ceea ce nu poate fi rau, nu?

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 1,5 linguri de zahar brun nerafinat
  • 1 plic de ceai Earl Grey de buna calitate
  • 2 linguri de faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Earl Grey:

Budinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota.

Se desface faina in 100 ml de lapte.

Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe foc si se pune in el un plic de ceai Earl Grey. Se lasa 5-6 minute la infuzat si se scoate plicul.

Se pune laptele din nou pe foc, se adauga zaharul si faina diluata si se fierbe pe foc mic pana se ingroase.

Se lasa putin sa se raceasca, apoi se pune in vasele de servit, iar dupa ce se racesc complet se pun in frigider ca sa se inchege complet cateva ore.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Earl Grey" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Cris2711

Cris2711 1

06.02.2012, 11:45

danakarin

danakarin 1

06.02.2012, 21:49

delicios !!

jolygina

jolygina 1

08.02.2012, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!