Placinta cu prune (mosocoarna)

de anca_rm in Dulciuri, 4 Aug 2015 | 3566 vizualizari

 

Este o placinta cu prune pe care o facea bunica in cuptorul de paine traditional. In zona noastra ii spune mosocoarna si se face vara , din prune nealtoite si din aluat de paine.
Eu nu am facut-o cu aluat de paine ci am optat pentru un aluat mai pufos care aduce a cozonac .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat :
  • -500 gr faina cernuta
  • -25 gr drojdie
  • -250 ml lapte caldut
  • -3 linguri zahar
  • -praf de sare
  • -100 gr unt
  • - 1 galbenus de ou
  • Pt umplutura :
  • -500 gr prune fara samburi (aproximativ)
  • -3 linguri gris
  • Extra:
  • -1ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune (mosocoarna):

In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata , impreuna cu zaharul  si o lingura de faina . Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).

Intr-un alt vas punem faina , untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita . Turnam laptele in mijlocul faini si framantam aluatul pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere se poate sa mai trebuiasca adaugata putina  faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute) .

Preagatim o tava de 20x30  si impartim aluatul in doua parti egale.

Intindem prima jumate si o asezam in tava . Cu o furculita impungem din loc in loc aluatul.

Presaram deasupra 2 linguri de gris , acesta va absorbi sucul din prune. Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul ).

Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor . Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste frumos , si s-a copt.

 

 

 

TIPS-URI

1

lasati sa se raceasca si apoi serviti

2

daca doriti se mai poate adauga zahar peste prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune (mosocoarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

roxana_simona 1

06.08.2015, 13:45

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:38

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:09

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune