Clatite banatene

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Feb 2011 | 28329 vizualizari

 

Pentru cam am tot discutat despre clatitele banatene, si mi-a facut Gaby pofta, am hotarat sa fac si eu. Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu. Au rezultat niste clatite foarte bune, iar Dragos a fost foarte incantat :).

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • stafide
  • unt pentru uns vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala).
Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :))
Preparam umplutura pentru clatite:

Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat adaugam stafidele.


Umplem clatitele cu crema de branza, pliind marginile, ca sa nu iasa crema.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam clatitele in tava si ne apucam de preparat sosul de vanilie.


Separam cele 4 oua ramase. Galbenusurile le mixam cu 1 plic de vanilie si 80 g zahar. Adaugam apoi smantana si omogenizam.
Peste clatite punem bucatele de unt iar apoi turnam sosul.


Dam la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute. Intre timp batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam apoi 120 g zahar si mixam pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.


Scoatem tava din cuptor si montam bezeaua.
Mai dam la cuptor inca 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos
bezeaua.


Lasam sa se raceasca, portionam si mancam cu pofta. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor Anamaria