Clatite banatene

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Feb 2011 | 19925 vizualizari

 

Pentru cam am tot discutat despre clatitele banatene, si mi-a facut Gaby pofta, am hotarat sa fac si eu. Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu. Au rezultat niste clatite foarte bune, iar Dragos a fost foarte incantat :).

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • stafide
  • unt pentru uns vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala).

Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :))

Preparam umplutura pentru clatite:


Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat adaugam stafidele.




Umplem clatitele cu crema de branza, pliind marginile, ca sa nu iasa crema.

Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam clatitele in tava si ne apucam de preparat sosul de vanilie.




Separam cele 4 oua ramase. Galbenusurile le mixam cu 1 plic de vanilie si 80 g zahar. Adaugam apoi smantana si omogenizam.

Peste clatite punem bucatele de unt iar apoi turnam sosul.




Dam la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute. Intre timp batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam apoi 120 g zahar si mixam pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.




Scoatem tava din cuptor si montam bezeaua.

Mai dam la cuptor inca 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos

bezeaua.




Lasam sa se raceasca, portionam si mancam cu pofta. :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

07.02.2011, 00:00

Kamy

mena29 1

07.02.2011, 10:54

Mai ai?

adry88 1

04.07.2011, 21:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni cu crema de iaurt.