Orez cu lapte si sirop de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 3 Iun 2014 | 4159 vizualizari

 

Inspirata de http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-lapte-inimioare-29455.html
adaptata de JE!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte proaspat de capra
  • 1 cescuta cu orez (bob rotund)
  • 2 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de scortisoara
  • Pentru sirop:
  • o mana de capsuni
  • 2 linguri cu zahar
  • o cescuta cu apa
  • optional: un baton de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si sirop de capsuni:

Punem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele. Omogenizam si alegem din MENU, una din cele 3 functii pentru orez, in functia de textura/consistenta ce doriti sa o obtineti.  Aromam cu scortisoara, inchidem capacul aparatului si lasam programul sa lucreze. Intre timp, pregatim siropul de capsuni: intr-o craticioara, punem apa si zaharul (impreuna cu batonul de vanilie) si le fierbem impreuna, atat cat zaharul sa se topeasca complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si continuam fierberea pana ce siropul format se ingroasa putin. 

Orezul cu lapte (dupa fierbere) il asezam in cupe sau in boluri mici, il ornam cu sirop de capsuni si fructe proaspete si il pastram la rece pana la servire. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker