Orez cu lapte si sirop de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 3 Iun 2014 | 1637 vizualizari

 

Inspirata de http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-lapte-inimioare-29455.html
adaptata de JE!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte proaspat de capra
  • 1 cescuta cu orez (bob rotund)
  • 2 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de scortisoara
  • Pentru sirop:
  • o mana de capsuni
  • 2 linguri cu zahar
  • o cescuta cu apa
  • optional: un baton de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si sirop de capsuni:

Punem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele. Omogenizam si alegem din MENU, una din cele 3 functii pentru orez, in functia de textura/consistenta ce doriti sa o obtineti. Aromam cu scortisoara, inchidem capacul aparatului si lasam programul sa lucreze. Intre timp, pregatim siropul de capsuni: intr-o craticioara, punem apa si zaharul (impreuna cu batonul de vanilie) si le fierbem impreuna, atat cat zaharul sa se topeasca complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si continuam fierberea pana ce siropul format se ingroasa putin.


Orezul cu lapte (dupa fierbere) il asezam in cupe sau in boluri mici, il ornam cu sirop de capsuni si fructe proaspete si il pastram la rece pana la servire. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

04.06.2014, 19:08

Mmm ce bun!

Corinuta 1

05.06.2014, 11:39

yammmm, yammm!

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2014, 21:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker