Mosocoarna cu prune

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 390 vizualizari

 

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 250 ml apa,
  • putina sare,
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr)
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri gris,
  • 1 ou.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mosocoarna cu prune:

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar. Din aluat intindem 2 foi.Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem.Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil.Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mosocoarna cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:55

Yamiiii!

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise