Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 29 Mai 2014 | 1285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 7 linguri de zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • 5 linguri cacao,
  • 80 gr unt,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic praf de copt,
  • 300 gr faina,
  • ulei pt. uns tava,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 200 ml apa,
  • 100 gr zahar {pt. sirop},
  • 1 esenta rom,
  • sucul de la 1 portocala,
  • un virf de cutit sare,
  • Pentru Glazura:
  • 1 plic Cremole {din comert}
  •  4oo ml lapte sau 200 gr ciocolata topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata:

Batem albusurile spuma cu 7 linguri de zahar si un praf de sare, punem cele 200 ml lapte cu 100 ml apa la fiert cu un praf de sare si o lingura rasa de zahar lasam sa fiarba si dupa adaugam cacaoa amestecam repede pt. a nu se forma cocoloase, oprim focul si adaugam untul si esenta de vanilie apoi lasam sa se raceasca.


Dupa ce sa racit adaugam galbenusurile unu cite unul amestecind dupa fiecare galbenus pus in compozitie, apoi rasturnam compozitia peste albusuri si cu un tel sau o spatula amestecam incetpina se incorporeaza toata compozitia. Turnam in ploaie faina amestecata bine cu praful de copt si amestecam cu grija si continu in compozitie.


Ungem o tava cu ulei si turnam compozitia bagam la cuptor preincalzit 165 de grade pt.40 min. Pina se coace prajitura facem siropul din cele 200 ml apa o punem la fiert cu 100 gr zahar la foc mic timp de 4 min,Apoi oprim focul adaugam esenta de rom, sucul de portocala si zaharul vanilat{lasam la racit} pina se raceste siropul facem glazura din 400 ml lapte rece si plicul de cremole, o dam la rece.


Scoatem prajitura lasam sa se raceasca si o portionam apoi turnam siropul si glazura . Bagam prajitura la rece pt 1-2 ore este mult mai buna.

 

TIPS-URI

1

Puteti orna cu fructe, fondante dupa preferinte. Puteti pune orice crema doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

29.05.2014, 23:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Anabella"