Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

de violeta30 in Dulciuri, 12 Sep 2021 | 668 vizualizari

 

Reţete de suflet
Papanaşii sunt favoriţii fetei mele şi de câte ori am ocazia, nu ezit să-i prepar pentru ea.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 gr brânză de vaci mai grasă
  • 300 gr de făină sau mai mult, în funcţie de cât de apoasă e brânza de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • un vârf de cuţit de sare

Pentru decor

  • smântână
  • dulceaţă de vişine sau după gustul fiecăruia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana:

Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm puţin câte puţin din făină (dată prin sită de două ori înainte). Frământăm cu mâna si mai adăugăm făină dacă mai necesită. Aluatul trebuie să fie usor de modelat. Lăsăm aluatul să se odihnească vreo 15 minute. Formăm în palme câte un rotocol şi facem o gaură în centru pe care le vom pune apoi pe o tavă tapetată cu făină. La fiecare gogoaşă vom face câte o bilă. Le vom prăji în baie de ulei până se rumenesc pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de hârtie. Se asează pe farfurie câte o gogoaşă, se unge cu smântână şi dulceaţă si se potriveşte câte o bilă în centru care se decorează cu un moţ de smântână si o vişină din dulceaţă. Se servesc calde. Nemaipomenit de buni !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de catina