Placinta melc cu dovleac

de violeta30 in Dulciuri, 1 Feb 2015 | 1035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • > 1 dovleac para potrivit (eu imi pregatesc mereu la congelator si pun in punga exact pentru o placinta) calit cu un cubulet de unt, zahar (dupa gust) si 2 pliculete de zahar vanilat
  • > coca (am facut chifle cu unt si am oprit coca pentru placinta - http://www.bucataras.ro/retete/chifle-cu-unt-68267.html) sau foi de placinta cumparate
  • > ulei pentru uns foaia
  • > zahar
  • > faina pentru foaie (daca cumparati foi nu mai e nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta melc cu dovleac:

Am impartit coca in 4 bilute mai mici, apoi am intins fiecare biluta in foi subtiri, pe care le-am uns cu ulei, am presarat zahar si am pus dovleacul calit pe toata suprafata foii in strat subtire, apoi am rulat foaia cat mai strans (trebuie sa te misti repede ca se inmoaie foaia si nu o mai poti lua de pe masa de lucru). Se formeaza rotund, in forma de melc, punand fiecare rulou in continuarea celuilalt. Se introduce in cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste. Se lasa la racit si apoi se pudreaza. Se taie dupa cum doriti.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui dovleacul cu branza, mere, gutui sau dulceata.

2

Daca folosesti dovleac de la congelator se caleste putin inainte pentru ca e foarte zemos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

02.02.2015, 12:35

elucubratiiculinare 1

02.02.2015, 17:56

mirela0911 1

03.02.2015, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac - Philips Multicooker