Biscuiti pufosi cu crema de piersici

de Camelya in Dulciuri, 27 Mar 2016 | 641 vizualizari

 

Acesti biscuiti cu crema de piersici merg de minune cu o cana de lapte sau la pachetel pentru copilasi si nu numai. :D Reteta ii apartine Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente biscuiti:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 125 gr unt moale
  • 60 gr cacao
  • 1 ou
  • 4 gr praf de copt
  • 3 gr bicarbonat de sodiu
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente crema de piersici:
  • 300 ml lapte
  • 350 gr jumatati de piersica din compot
  • 63 gr amidon de porumb
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 1 varf cutit de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pufosi cu crema de piersici:

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, amestecul de faina cu cacao si lapte batut. Mixam pana cand aluatul este complet omogenizat. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-o punga pentru ornat si formam in tava tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriti cu diamatru de 5 cm. Trebuie sa lasam intre biscuiti o distanta de cativa cm deoarece in timpul coacerii aluatul se va extinde. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru fix 10 minute. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet.


Crema de piersici: Scurgem piersicile bine si le punem in bolul blenderului. Adaugam laptele si le pasam pana obtinem o compozitie fina. Amestecul obtinut se incalzeste la foc mic. Intr-un bol separat, mixam galbenusurile, sarea, amidonul, zaharul si 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele ramas peste mixul de galbenusuri. Mixam pana la omogenizare. Punem crema inapoi in cratita, si o fierbem la foc mic pana se intareste (10-15 minute). Amestecam continuu. Cand este gata oprim focul, si acoperim suprafata cremei cu folie de prospetime ca sa nu se usuce. Lasam crema sa se raceasca complet.


Asamblare: Punem crema intr-o punga pentru ornat si distribuim uniform crema, intr-un strat generos, pe jumatate din biscuitii pufosi. Ii acoperim cu restul de biscuiti ramasi si ii presam usor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pufosi cu crema de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Carmen_g 1

28.03.2016, 12:39

Mmm...ce ma tenteaza biscuitii tai...

Camelya 1

28.03.2016, 18:28

Multumesc!

mena29 1

30.03.2016, 22:13

Vaaaai ce biscuiti buni am gasit! Vreau si eu! Pentru dimineata la

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!