Musuroi de cartita

de mihasara in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 2033 vizualizari

 

Sursa: www.divainbucatarie.ro

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 120g faina
    • 120g zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1lingura apa rece
    • 1 lingura praf de copt
    • 1 lingura cacao.
    Crema:
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 500ml lapte
    • 4linguri zahar pudră
    • 250ml frisca lichida
    • 2-3 banane
    • suc de lamaie
    • 1 plic de gelatina
    • 1 pastaie de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:



  1. Separam albusurile de galbenusuri.

  2. Batem albusurile tare cu zaharul.

  3. Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula.

  4. Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula.

  5. Amestecam faina cu cacaoa si praful. de copt si rasturnam peste compozita de ou.

  6. Omogenizam si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

  7. Coacem timp de 20-25 la 180 de grade.

  8. Facem testul cu scobitoarea si cand iese curata, il scoatem din tava si îl lasam la racit pe un gratar.

  9. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet.

  10. In timp ce budinca fierbe, punem gelatina la inmuiat.

  11. Cand budinca este gata rasturnam gelatina inmuiata si o lingurita de unt si amestecam.

  12. Lasam sa se raceasca si in timpul asta batem frisca.

  13. Amestecam budinca racita cu frișca.

  14. Taiem blatul in doua pe lung si scobim putin in el cat sa incapa bananele taiate pe jumatate pe orizontală.

  15. Curatam bananele si le punem in suc de lamaie amestecat cu putina apa, facem lucrul asta sa nu se inegreasca.

  16. Asezam bananele peste blat si punem crema in asa fel incat sa ii dăm o forma de mușuroi.

  17. Tapetam prajitura pe toata suprafata cu blatul ramas pe care il maruntim cat mai fin.

  18. Dam prajitura la rece cateva ore dupa care o putem servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

13.10.2015, 21:35

Rocsi 1

14.10.2015, 20:15

Imi place!

mihasara 1

15.10.2015, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita ...romantica ;)