Biscuiti shortbread

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 4236 vizualizari

 

De mult tare aveam in plan acesti biscuiti, urmarisem cateva retete si in final m-am hotarat. Sunt extraordinar de buni, crocanti, sfaramiciosi, aromati.
In mod traditional, reteta cere 1 parte zahar, doua parti unt si trei parti faina (raportat la gramaj).
Sunt tare, tare buni.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr zahar brut
  • 170 gr unt
  • 255 gr faina alba
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti shortbread:

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.

Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

Se pot decupa in diferite forme si de diferite grosimi.

3

nu se framanta mult aluatul pt ca va deveni elastic si isi va pierde din textura faramicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti shortbread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti shortbread-0
Biscuiti shortbread-1
Biscuiti shortbread-2
Biscuiti shortbread-3
Biscuiti shortbread-4
Biscuiti shortbread-5

COMENTARII (28)

Miha

Miha 1

10.10.2013, 15:23

stai ma... ca eu acum vad... sa fiu deportata zici? Unde? La Focsani?

laura_n

laura_n 1

10.10.2013, 15:55

Mihule ) ce bine ar fi )

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:11

deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!