Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Mai 2015 | 3929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crusta de biscuit
    • 200 g biscuiti simpli
    • o lingura gem caise
    • o lingura indulcitor natural Green Sugar
    • 100 g unt
    Ingrediente cheesecake de lamaie
    • 120 g mascarpone
    • 300 g crema de branza (sau branza de vaci super cremoasa)
    • 180 g indulcitor Green Sugar
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • coaja rasa fin de la o lamaie
    • 200 ml frisca lichida
    • o lingurita vanilie
    • 12 g gelatina
    • 80 ml lapte
    Ingrediente sos de zmeura
  • 200 g zmeura
  • 180 ml apa
  • o lingura si jumatate amidon alimentar
  • o lingurita vanilie
  • 4-5 linguri indulcitor natural Green Sugar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura:

Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

  1. Intr-un ibric topiti untul.
  2. Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si omogenizati.
  3. Pregatiti o forma cu inel, cu diametrul de 22 cm, o ungeti cu unt si turnati amestecul de biscuiti. Cu mana curata si cu ajutorul unei linguri  distribuiti uniform pe fundul tavii presand usor. Ridicati usor crusta si pe lateralele formei.
  4. Introduceti tava la frigider.
  5. Puneti gelatina la hidratat in 80 ml lapte rece.
  6. Mixati frisca pana capata o consistenta pufoasa.
  7. Intr-un bol mare mixati crema de branza impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zeama de lamaie, coaja de lamaie si mascarpone.
  8. Adaugati frisca batuta, vanilia si omogenizati.
  9. Gelatina hidratata o diluati pe baie de abur pana ce toate granulele dispar. Raciti usor. O adaugati in fir subtire peste amestecul cremos mixand usor pana o incorporati.
  10. Scoateti tava de la rece, turnati amestecul, nivelati, scuturati usor tava sa se aseze compozitia uniform.
  11. Dati inapoi la rece pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte
  12. Pregatiti sosul de zmeura – e minunat sosul asta! va deveni topping-ul meu cel mai des folosit pentru deserturi.
  13. Intr-un vas puneti la fiert zmeura impreuna cu apa si indulcitorul natural Green Sugar.
  14. Lasati sa fiarba cateva minute, 3-4, pana ce zmeura este inmuiata bine. Treceti amestecul printr-o strecuratoare cu ochiuri mari pentru a elimina samburii. Presati usor cu o lingura.
  15. Puneti amestecul inapoi pe foc , diluati amidonul in 3-4 linguri de apa si-l adaugati in vas amestecand continuu. Lasati sa dea in clocot si sa se ingroase usor apoi opriti focul.
  16. Scoateti cheesecake-ul de la rece si-l lasati 10 minute la temperatura camerei. Treceti usor cu lama unui cutit subtire intre el si inelul de tort apoi desfaceti inelul.
  17. Turnati sosul caldut incepand din mijloc, lasand sa se prelinga usor pe laterale. Puneti cateva fructe de zmeura in mijoc si dati la rece pentru 15-20 minute. Noi am sarit peste faza asta :))), l-am taiat si l-am mancat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

07.05.2015, 21:07

Iaca acuma as gusta vreo doo felii!

dantes 1

08.05.2015, 08:32

Delicios!

Ancutsa 1

24.03.2020, 21:35

Ce-mi place!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Glazura stralucitoare colorata