Prajitura Valurile Dunarii

de Ligia Bxl in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 5570 vizualizari

 

Inca o prajitura care i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 250 gr de unt
  • 6 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • ptr jumatatea din compozitie 2 linguri de cacao si 1 de lapte
  • cateva fructe de padure(zmeura)

Crema:

  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 200 gr de zahar
  • 600ml lapte
  • 250 gr de unt

Glazura:

  • 400 gr de ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 8 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul:se mixeaza untul cu zaharul,apoi adaugam cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.Se pune apoi esenta de vanilie,faina , praful de copt si laptele.Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu cacao si 1 lingura de lapte,apoi compozitia alba se pune in tava tapetata cu hartie de copt.


Peste compozitia alba se pune cea de cacao,apoi se pun din loc in loc fructele si se da la cuptor ptr coacere.


Crema:se fac cele doua budinci cu ingredientele din reteta.Se lasa la racit apoi se adauga in untul mixat spuma si se amesteca bine,apoi se intinde pe blatul copt dupa racire.


Glazura:se fierb toate ingredientele la foc mic apoi se lasa la racit si se intinde peste crema.Se da prajitura la rece,apoi se portioneaza si se portineaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

iri_iri 1

10.08.2013, 08:27

Ai facut o bunatate!

Ligia Bxl 1

10.08.2013, 09:20

iri merci

Ancutsa 1

22.04.2017, 19:10

Foarte frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii