Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 856 vizualizari

 

A venit vremea friguroasă, așa că m-am gândit să combin gustul meu preferat cu ceva de sezon: o prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și cu dovleac.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • 110 g faina;
  • 40 g cacao pudra;
  • 30 g unt moale;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 2 oua;
  • 150 g zahar;
  • un praf de sare;
  • 100 ml lapte cald;

Strat dovleac

  • 500 g dovleac placintar;
  • un praf de scortisoara macinata;
  • 100 g zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • 2 linguri de praf de budinca de vanilie;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Dovleac si Ciocolata:

Blat: Preincălziti cuptorul la 180 de grade;


-Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;


- Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr;


- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos;


- Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;


- Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare;


- Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou;


- Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;


- Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt;


Stratul de dovleac


- Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică;


- Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul;


- Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute;


- Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit;


- Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;



 

TIPS-URI

1

Dati dovleacul pe razatoarea mica, se patrunde mai repede si este mai fin;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Dovleac si Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

BakeUpArtist 1

03.11.2016, 13:31

Va multumesc!

Panacris 1

12.11.2016, 17:45

BakeUpArtist 1

12.11.2016, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Covrigi Polonezi