Prajitura Valurile Dunarii

de Panacris in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 1308 vizualizari

 

O prăjitură minunată. E pe lista de favorite de foarte mult timp. Am tot fugit de ea, mi s-a părut complicată, dar acum sigur o recomand cu încredere și începătoarelor în bucătărie. Așa că, nici o zi fără ciocolată! ;)


Multumesc Ancuta pentru inspirație http://laancuta.blogspot.ro/2012/03/valurile-dunarii-donauwellen.html, http://www.bucataras.ro/retete/valurile-dunarii-donauwellen-31078.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr tos 350 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Ulei de rapiță 350 ml,
  • Lapte 350 ml,
  • Praf de copt 2 plicuri,
  • Oțet ½ linguriță,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Coajă de lămâie,
  • Făină albă de grâu 700 g,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Vișine fără sâmburi, congelate cca. 300 g.
  • Pentru cremă:
  • Lapte 800 ml,
  • Budincă de vanilie dr Oetker 2 plicuri,
  • Zahăr tos 6 linguri,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Unt grăsime 85 % 300 g,
  • Zahăr pudră 100 g
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată neagră 200 g,
  • Nutella 4 linguri,
  • Unt grăsime 85 % cca. 50 g.


Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compozița umedă, amestecându-se ușor până se înglobează în aluat. Compoziția obținută se împarte în aproximativ două părți egale, în una din ele se adaugă pudra de cacao și se amestecă, până se obține un aluat colorat uniform.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul galben, apoi cel cu cacao, ideal ar fi în ”valuri”, se presară visinele pe toată suprafața prăjiturii și  apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate prajitura din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară crema din budinca de vanilie. Praful de budincă se amestecă cu cele 6 linguri de zahăr, apoi se diluează cu cca. 100 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală cu fundul dublu sau cea de fiert lapte, iar când ajunge la punctual de fierbere se adaugă praful de budincă dizolvat, amestecându-se energic și continuu ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o budincă consistentă, se acoperă vasul și se lasă la răcit. Untul se mixează împreună cu zahărul pudră, până devine cremos, apoi se adaugă treptat, câte o lingură de budincă, amestecându-se ușor până se înglobează toată budinca și se obține o cremă pufoasă. Crema obținută se întinde pe toată suprafața prăjiturii, lăsându-se la rece, până se adaugă și glazura.

Bucățelele de ciocolată se topesc la BainMarie, împreună cu Nutella, când s-au topit se adaugă untul, amestecându-se continuu, până ce se obține o glazură fină și lucioasă. Se lasă la răcorit, cca.  Minute, apoi se toarnă ușor peste prăjitura cremoasă, trasând cu o furculiță ”valuri” pe toată suprafața prăjiturii. Se lasă la rece, preferabil până a doua zi. Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Valurile Dunarii-0
Prajitura Valurile Dunarii-1
Prajitura Valurile Dunarii-2
Prajitura Valurile Dunarii-3
Prajitura Valurile Dunarii-4
Prajitura Valurile Dunarii-5
Prajitura Valurile Dunarii-6
Prajitura Valurile Dunarii-7
Prajitura Valurile Dunarii-8
Prajitura Valurile Dunarii-9
Prajitura Valurile Dunarii-10
Prajitura Valurile Dunarii-11
Prajitura Valurile Dunarii-12
Prajitura Valurile Dunarii-13
Prajitura Valurile Dunarii-14
Prajitura Valurile Dunarii-15
Prajitura Valurile Dunarii-16
Prajitura Valurile Dunarii-17
Prajitura Valurile Dunarii-18

COMENTARII (18)

-Licurici-

-Licurici- 1

04.02.2016, 13:56

O minunatie!!! Si gustoasa si aratoasa

Aletta

Aletta 1

05.02.2016, 08:21

sa stii k o sa o incerc si eu!!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

26.02.2016, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!