Prajitura Valurile Dunarii

de Rocsi in Prajituri, 29 Apr 2014 | 11301 vizualizari

 

Am incercat prima data aceasta prajitura acum 2 ani pentru Craciun si sincer nu prea mi-a iesit. Era super buna la gust dar la aspect lasa de dorit...De ceva timp ma tot gandesc sa o incerc iar si de aceasta data am ales sa o pun in practica pe cea de la Bucataresele Vesele si se pare ca a iesit o prajitura super, super delicioasa. Comentariile au fost urmatoatele: Mama: "Prajitura asta m-a uns pe suflet!", Prietenul: "Prajitura asta este curcubeu pe cerul gurii, iti vine sa o mananci pe toata o data!"....Deci, voi ce spuneti?

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua (daca sunt mai mari puneti doar 3)
  • 120 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Pentru crema:

  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt (65% grasime, dar puteti folosi unul si mai gras)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 130 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul:

Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele.

Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.


Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.

Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacaoa, mixam si o turnam peste compozitia alba usor.

Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem visinele deasupra.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).

Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.


Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.

Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.

Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc.

Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si extractul de vanilie.

Punem treptat crema fiarta si rece peste unt si mixam bine sa fie spumoasa.


Acesta o punem peste blatul rece si o nivelam.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatele intr-un bol mic de inox, adaugam frisca lichida si trasferam totul pe baie de aburi.

Cand ciocolata este topita in totalitate, luam glazura de pe foc si o turnam peste prajitura.

Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita trasam niste dungi sa obtinem efectul de valuri.


Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Rocsi 1

01.05.2014, 22:03

Confirm asta Adriana

Pushaa 1

12.05.2014, 13:16

Rocsi 1

12.05.2014, 13:32

Pusha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii