Prajitura Valurile Dunarii

de Rocsi in Prajituri, 29 Apr 2014 | 10148 vizualizari

 

Am incercat prima data aceasta prajitura acum 2 ani pentru Craciun si sincer nu prea mi-a iesit. Era super buna la gust dar la aspect lasa de dorit...De ceva timp ma tot gandesc sa o incerc iar si de aceasta data am ales sa o pun in practica pe cea de la Bucataresele Vesele si se pare ca a iesit o prajitura super, super delicioasa. Comentariile au fost urmatoatele: Mama: "Prajitura asta m-a uns pe suflet!", Prietenul: "Prajitura asta este curcubeu pe cerul gurii, iti vine sa o mananci pe toata o data!"....Deci, voi ce spuneti?

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua (daca sunt mai mari puneti doar 3)
  • 120 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Pentru crema:

  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt (65% grasime, dar puteti folosi unul si mai gras)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 130 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul: 
Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele.
Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.

Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacaoa, mixam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem visinele deasupra.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc.
Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si extractul de vanilie.
Punem treptat crema fiarta si rece peste unt si mixam bine sa fie spumoasa.

Acesta o punem peste blatul rece si o nivelam.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol mic de inox, adaugam frisca lichida si trasferam totul pe baie de aburi.
Cand ciocolata este topita in totalitate, luam glazura de pe foc si o turnam peste prajitura.
Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita trasam niste dungi sa obtinem efectul de valuri.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Valurile Dunarii-0
Prajitura Valurile Dunarii-1
Prajitura Valurile Dunarii-2
Prajitura Valurile Dunarii-3
Prajitura Valurile Dunarii-4
Prajitura Valurile Dunarii-5
Prajitura Valurile Dunarii-6
Prajitura Valurile Dunarii-7
Prajitura Valurile Dunarii-8
Prajitura Valurile Dunarii-9
Prajitura Valurile Dunarii-10

COMENTARII (70)

Rocsi

Rocsi 1

01.05.2014, 22:03

Confirm asta Adriana

Pushaa

Pushaa 1

12.05.2014, 13:16

Rocsi

Rocsi 1

12.05.2014, 13:32

Pusha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!