Desert negresa cu pere, merisoare si chili

de anca_rm in Prajituri, 7 Sep 2017 | 335 vizualizari

 

O prajitura delicioasa  plina de savoare. O puteti pregati cu orice fructe si merge foarte repede. Poate fi coapta mai mult sau mai putin ca sa ramane usor umeda.
Daca nu va place combinatia de dulce cu iute atunci se poate renunta fara nici o problema la fulgi de chili.

 

INGREDIENTE

  • -150 ml lapte
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -200 gr unt
  • -4 oua
  • -150 gr zahar brun
  • -o lingurita esenta de rom
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingurita praf de copt
  • -200 gr faina
  • -4 pere
  • -1 lamaie
  • -100 gr merisoare
  • -1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • Pt glazura :
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu pere, merisoare si chili:

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul.


Adauga esenta de rom si lasa la racit.


Pana se raceste curata perele si taiele in felii cam de 1cm grosime. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si pune in acelasi vas si merisoarele sa se hidrateze putin.


Cand este rece compozitia toarna-o intr-un castron si adauga pe rand cate un ou, omogenizand bine dupa fiecare. Adauga faina si cacao amestecate cu praful de copt si omogenizeaza bine totul.


Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aseaza deasupra perele si merisoarele . Da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-40 minute. Am folosit o tava de 30x20 cm.


Cand este coapta scoate-o din cuptor si lasa-o deoparte pana pregatesti glazura .


Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas care se poate aseza pe foc. Adauga untul si laptele si topeste ciocolata la foc mic, cu atentie sa nu fiarba . Daca ciocolata fierbe nu se mai poate folosi.


Toarna glazura peste prajitura si lasa-o la racit.



 

TIPS-URI

1

eu folosesc ciocolata neagra 75-80% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte sau ce va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu pere, merisoare si chili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Catalina L 1

07.09.2017, 21:15

originala

Rocsi 1

08.09.2017, 20:43

Super!

elucubratiiculinare 1

14.09.2017, 08:25

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie