Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

de oanapl in Prajituri, 3 Mai 2017 | 933 vizualizari

 

Am pregatit o reteta delicioasa de negresa si v-o recomand cu incredere. E o reteta dementiala, vorba Mariei Udrea, caci de la ea am imprumutat-o. Multumesc pentru reteta, Merisor drag! :-*

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albușuri
  • 10 linguri zahăr măcinat
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 g nucă tăiată grosier
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri făină
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt (65%)
  • 2 linguri ulei (opțional)
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • crema de lamaie:
  • 8 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri lapte
  • 500 g mascarpone
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • ornamente pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie:

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei.

Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua.


Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile le dai la rece.

Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi, treptat, zahărul și mixezi în continuare, până obții o bezea fermă. Adaugi apoi compoziția de ciocolată răcită și omogenizezi, folosind un tel sau o spatulă.

Treptat, adaugi nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, nuca tăiată grosier și omogenizezi, amestecând ușor cu telul, după fiecare adaos.

Tapetezi tava cu hârtie de copt si torni compoziția.


Coci blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, în cuptorul preîncălzit, până când trece testul cu scobitoarea.


Pentru cremă, freci mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adaugi coaja rasă de lămâie și laptele rece.

Pui vasul pe baie de aburi și amesteci intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.

La final de fierbere, adaugi și esența de lămâie.

Lași crema de gălbenușuri să se răcească, apoi o mixezi, adăugând treptat, mascarponele și zeama de lămâie.


Răstorni blatul de negresă, răcit, pe un platou și întinzi crema peste el și dai prajitura la rece, pentru cel puțin o ora, după care o porționezi și o decorezi după imaginație.



 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine aceasta culoare frumoasa, am folosit oua de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

04.05.2017, 13:40

Delicioasa!

Ancutsa 1

05.05.2017, 17:39

Foarte buna!

oanapl 1

02.08.2017, 16:33

Asa este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura scoarta de copac