Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

de oanapl in Prajituri, 3 Mai 2017 | 667 vizualizari

 

Am pregatit o reteta delicioasa de negresa si v-o recomand cu incredere. E o reteta dementiala, vorba Mariei Udrea, caci de la ea am imprumutat-o. Multumesc pentru reteta, Merisor drag! :-*

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albușuri
  • 10 linguri zahăr măcinat
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 g nucă tăiată grosier
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri făină
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt (65%)
  • 2 linguri ulei (opțional)
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • crema de lamaie:
  • 8 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri lapte
  • 500 g mascarpone
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • ornamente pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie:

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei.

Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua.


Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile le dai la rece.

Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi, treptat, zahărul și mixezi în continuare, până obții o bezea fermă. Adaugi apoi compoziția de ciocolată răcită și omogenizezi, folosind un tel sau o spatulă.

Treptat, adaugi nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, nuca tăiată grosier și omogenizezi, amestecând ușor cu telul, după fiecare adaos.

Tapetezi tava cu hârtie de copt si torni compoziția.


Coci blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, în cuptorul preîncălzit, până când trece testul cu scobitoarea.


Pentru cremă, freci mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adaugi coaja rasă de lămâie și laptele rece.

Pui vasul pe baie de aburi și amesteci intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.

La final de fierbere, adaugi și esența de lămâie.

Lași crema de gălbenușuri să se răcească, apoi o mixezi, adăugând treptat, mascarponele și zeama de lămâie.


Răstorni blatul de negresă, răcit, pe un platou și întinzi crema peste el și dai prajitura la rece, pentru cel puțin o ora, după care o porționezi și o decorezi după imaginație.



 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine aceasta culoare frumoasa, am folosit oua de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

04.05.2017, 13:40

Delicioasa!

ancutsa 1

05.05.2017, 17:39

Foarte buna!

oanapl 1

02.08.2017, 16:33

Asa este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si stafide