Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

de ela in Prajituri, 30 Mai 2019 | 49836 vizualizari

 

Am facut prajitura asta in nenumarate variante .Ultima este aceasta.Aromata si buna....Place la toata lumea fara probleme.Cine gusta,se indragosteste de ea pentru totdeauna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic crema Ole de ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA
  • 2 plicuri crema Ole vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar cu aroma de citrice
  • 1 plic intaritor friscca
  • 250 gr mascarpone+ 50 ml lapte
  • 250 ml lapte rece
  • GLAZURA
  • 180 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile.
Praful de ciocolata,  cacuoa si praful de copt le cernem. Le adaugam treptat in compozitia de oua, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20 minute, maxim, la 180grade. Daca este cuptor electric nu trebuie preincalzit. Lasam sa se raceasca si scoatem din tava, dand hartia de copt jos. Punem alta hartie de copt in tava si punem la loc blatul.
Pregatim crema. Punem intr-un bol laptele, praful de crema de vanilie, frisca, zaharul cu aroma de citrice si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste crema.
Separat, frecam putin crema mascarpone cu laptele. Adaugam in crema si mai mixam cateva clipe. Nu mult ca stricam crema.Punem crema peste blat si nivelam. Dam la rece.
Pregatim glazura. Ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul le punem intr-un vas mic la bain marie. Amestecam pana se topeste ciocolata.Mai adaugam frisca lichida daca pare prea tare. Lasam sa se racoreasca si turnam peste crema, nivelam. Dam la rece cateva ore, apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sidy 1

03.01.2020, 06:59

Minunat arata. Trebuie sa o fac si eu...

trifadalia 1

16.01.2020, 15:07

Super

Ralbobeica 1

08.04.2023, 21:43

Vă rog frumos să specificați dimensiunea tăvii pentru ingredientele date. Mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt