Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

de ela in Prajituri, 30 Mai 2019 | 51170 vizualizari

 

Am facut prajitura asta in nenumarate variante .Ultima este aceasta.Aromata si buna....Place la toata lumea fara probleme.Cine gusta,se indragosteste de ea pentru totdeauna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic crema Ole de ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA
  • 2 plicuri crema Ole vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar cu aroma de citrice
  • 1 plic intaritor friscca
  • 250 gr mascarpone+ 50 ml lapte
  • 250 ml lapte rece
  • GLAZURA
  • 180 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile.
Praful de ciocolata,  cacuoa si praful de copt le cernem. Le adaugam treptat in compozitia de oua, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20 minute, maxim, la 180grade. Daca este cuptor electric nu trebuie preincalzit. Lasam sa se raceasca si scoatem din tava, dand hartia de copt jos. Punem alta hartie de copt in tava si punem la loc blatul.
Pregatim crema. Punem intr-un bol laptele, praful de crema de vanilie, frisca, zaharul cu aroma de citrice si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste crema.
Separat, frecam putin crema mascarpone cu laptele. Adaugam in crema si mai mixam cateva clipe. Nu mult ca stricam crema.Punem crema peste blat si nivelam. Dam la rece.
Pregatim glazura. Ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul le punem intr-un vas mic la bain marie. Amestecam pana se topeste ciocolata.Mai adaugam frisca lichida daca pare prea tare. Lasam sa se racoreasca si turnam peste crema, nivelam. Dam la rece cateva ore, apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sidy 1

03.01.2020, 06:59

Minunat arata. Trebuie sa o fac si eu...

trifadalia 1

16.01.2020, 15:07

Super

Ralbobeica 1

08.04.2023, 21:43

Vă rog frumos să specificați dimensiunea tăvii pentru ingredientele date. Mulțumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine