Valurile Dunarii (Donauwellen)

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mar 2012 | 20044 vizualizari

 

In weekendul acesta ne-am rasfatat cu o prajitura delicioasa si am profitat din plin de timpul frumos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte + 1 lingura lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 360 g faina
  • 1 lingura cacao
  • visine fara samburi (din compot)
  • Crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri Nutella
  • 1 lingura ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valurile Dunarii (Donauwellen):

Incepem sa pregatim budinca pentru crema. Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul in 4 linguri de lapte iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim vasul cu folie alimentara, astfel incat folia sa atinga toata suprafata budincii. Lasam la racit.

Mixam untul pana devine spumos iar apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bine.

Trecem apoi la pregatirea blatului. Amestecam intr-un vas faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare.

In alt vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina. Dupa ce s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul de faina.

Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava.

Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~20 de minute).

Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Intindem crema pe blatul racit.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu uleiul. Dam de pe foc si adaugam cele 2 linguri de Nutella. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem peste crema. Cu o furculita "desenam" valuri pe toata suprafata prajiturii.

Dam apoi prajitura la rece inainte de a servi.

Si ca sa vedeti ca a venit si la noi primavara va prezint primii ghiocei...cam micuti, ce-i drept :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Valurile Dunarii (Donauwellen)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

La Ancuta 1

09.04.2012, 20:28

Dakris sper sa-ti placa

Anastasia 1

09.04.2012, 23:09

foarte buna

dantes 1

20.09.2017, 10:23

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasturnata cu visine si frisca