Melci cu scortisoara

de Anamaria Cook in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 2571 vizualizari

 

Acesti melcisori imi aduc aminte de Romania si nu ca ar reprezenta vreun fel de mancare nationala ci pur si simplu ii mancam destul de des in drum spre sau de la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 12 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • un galbenus + o lingura lapte pentru uns
  • UMPLUTURA:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scortisoara:

Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit.


Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale.


Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.


Amestecati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti amestecul peste foaia de aluat.


Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.


Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.


Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.


Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau simpli.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

06.12.2012, 21:38

Mmmm cat de buni...si frumosi!

Anamaria Cook 1

07.12.2012, 01:47

Multumesc muult tuturor!!!

Sim0na 1

07.12.2012, 14:37

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara - Cinnamon rolls (reteta video)