Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

de georgiaskitchen in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 1225 vizualizari

 

Dragilor azi vă propun o rețetă perfectă pentru Valentine's day. Se pregătește ușor, asta înseamnă că nu veți petrece mult timp în bucătărie, și vă garantez că nu veți da greș.

 

INGREDIENTE

  • Pentru terină:
  • 300 ml smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 portocală
  • 1 lămâie verde
  • 3 plicuri gelatină dr oetcker
  • 500 g iaurt 6%
  • 2 fiole esență vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Pentru portocalele cu afine în miere:
  • 6 portocale
  • 2 linguri miere de salcâm
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri rom sau esență de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere:

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.


Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.


Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.


Cât timp stă terina la frigider, pregătiți portocalele astfel: le tăiați coaja, apoi le scoateți miezul felie cu felie. Le puneți într-un vas, adăugați și restul ingredientelor, amestecați bine și dați la rece.


Când terina s-a închegat, o decorați și o serviți.


Simplu, nu-i așa?




 

TIPS-URI

1

Pentru decor am folosit afine de la congelator. Le-am lăsat să se dezghețe apoi le-am pus peste portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

_Alina_ 1

13.02.2014, 15:15

Lau 1

13.02.2014, 16:17

laura_n 1

13.02.2014, 21:18

suna bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu fructe