Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

de georgiaskitchen in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 1055 vizualizari

 

Dragilor azi vă propun o rețetă perfectă pentru Valentine's day. Se pregătește ușor, asta înseamnă că nu veți petrece mult timp în bucătărie, și vă garantez că nu veți da greș.

 

INGREDIENTE

  • Pentru terină:
  • 300 ml smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 portocală
  • 1 lămâie verde
  • 3 plicuri gelatină dr oetcker
  • 500 g iaurt 6%
  • 2 fiole esență vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Pentru portocalele cu afine în miere:
  • 6 portocale
  • 2 linguri miere de salcâm
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri rom sau esență de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere:

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.


Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.


Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.


Cât timp stă terina la frigider, pregătiți portocalele astfel: le tăiați coaja, apoi le scoateți miezul felie cu felie. Le puneți într-un vas, adăugați și restul ingredientelor, amestecați bine și dați la rece.


Când terina s-a închegat, o decorați și o serviți.


Simplu, nu-i așa?




 

TIPS-URI

1

Pentru decor am folosit afine de la congelator. Le-am lăsat să se dezghețe apoi le-am pus peste portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

_Alina_ 1

13.02.2014, 15:15

Lau 1

13.02.2014, 16:17

laura_n 1

13.02.2014, 21:18

suna bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard