Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Dragilor azi vă propun o rețetă perfectă pentru Valentine's day. Se pregătește ușor, asta înseamnă că nu veți petrece mult timp în bucătărie, și vă garantez că nu veți da greș.
Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.
Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.
Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.
Cât timp stă terina la frigider, pregătiți portocalele astfel: le tăiați coaja, apoi le scoateți miezul felie cu felie. Le puneți într-un vas, adăugați și restul ingredientelor, amestecați bine și dați la rece.
Când terina s-a închegat, o decorați și o serviți.
Simplu, nu-i așa?
1
Pentru decor am folosit afine de la congelator. Le-am lăsat să se dezghețe apoi le-am pus peste portocale.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola