Briose cu ciocolata si cappuccino

de mikidaniro in Dulciuri, 4 Feb 2012 | 1949 vizualizari

 

Un deliciu langa o cana de cappuccino,cafea sau pentru pitici.Compozitia este pentru 16 briose.

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 220ml lapte 
  • 150g ciocolata
  • 175g zahar
  • 2 oua 
  • 90ml ulei
  • 1 lingura de cappuccino
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si cappuccino:

Laptele,ciocolata,zaharul si cappuccino le punem intr-un vas la fiert pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca.Cand compozitia cu lapte s-a racit mixam galbenusirile cu uleiul,zaharul vanilat si lasam deoparte.Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare.Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si incepem sa omogenizam compozitia in urmatoarea ordine:compozitia cu galbenusuri o turnam peste compozitia cu lapte racita,iar compozitia rezultata o turnam in vasul cu faina,apoi incorporam albusurile.Turnam compozitia in forma de briose si le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de min sau pana trece testul ''scobitoarea''.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata si cappuccino-0
Briose cu ciocolata si cappuccino-1
Briose cu ciocolata si cappuccino-2
Briose cu ciocolata si cappuccino-3

COMENTARII (22)

mikidaniro

mikidaniro 1

04.02.2012, 19:16

Sunt super-bune cu cappuccino(sau ceI putin mie imi pIac),eu nu beau cafea de reguIa,beau cappuccino si am vrut sa simt aroma si in briose.Se pastreaza foarte bine cateva zile.

Rocsi

Rocsi 1

04.02.2012, 20:23

super combinatie!!!

marinicayou10

marinicayou10 1

05.02.2012, 12:27

Misto stiu ca nu mai ai dar vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!