Rulouri cu ciocolata si alune

de GeorgiG in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • esenta potocale
  • o mana alune maruntite
  • 4-5 linguri crema de ciocolata
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu ciocolata si alune:

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.


Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.


Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si cacaoa intr-un castron.Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia crescuta,apoi laptele caldut amestecand incet.


Adaugam si cele 2 galbenusuri,untul topit si esenta de portocale amestecand cu mana.Batem spuma albusurile si le adaugam peste compozitie.Framantam putin, compozitia este mai moale.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem aluatul in foaie subtire (1 cm) pe o planseta unsa cu unt, ungem cu crema de ciocolata,presaram alunele maruntite si apoi rulam. Eu am impartit aluatul in 2 si am facut 2 rulouri.Taiem ruloul in bucati de 4-5 cm .Asezam bucatile cu taietura in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava in cuptorul incins.


Lasam la cuptor 20-25 de minute.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

GeorgiG 1

23.11.2015, 22:08

Multumesc!

mirela0911 1

23.11.2015, 22:22

Mmmm ciocolata, alune .... bun!

miki_a 1

26.11.2015, 00:38

Cu ciocolata!!!!! Immmmm, vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem asortat ( by Motan)