Cremsnit cu aluat de foietaj

de violeta30 in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 1857 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele toride, racoritoare si foarte fina ;)
Din pacate m-am trezit tarziu pentru a fotografia si prima parte a procesului de preparare. Va las sa va delectati cu rezultatul final :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu aluat de foietaj:

Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste frumos. Aici depinde de cuptorul fiecaruia (eu am tinut in jur de 15 minute fiecare foaie).


Pregatim crema. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam faina si laptele treptat, omogenizand bine. Incorporam zaharul vanilat si punem la foc mic pana se ingroasa bine, amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.


Lasam la racit, dar nu trebuie sa fie rece, ci calduta, apoi intindem crema peste prima foaie, dupa care adaugam frisca batuta si punem cea de a doua foaie, presand putin cu grija sa nu imprastiem crema. Lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore, daca rezistati :))


Inainte de servire pudram cu zahar.


Simplu si gustos.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Geanina87 1

31.03.2015, 11:30

mirela0911 1

31.03.2015, 13:04

Tare bun!

adry88 1

31.03.2015, 17:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac