Drob de porc

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2015 | 2086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ficat de porc
  • 3 inimi de porc
  • 5 rinichi de porc
  • 800 gr carne porc
  • sare
  • condimente (cimbru, piper)
  • 3-4 linguri de condiment special pentru drob
  • 3 legaturi de ceapa
  • 3 legaturi de usturoi
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 3 legaturi de marar
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de porc:

Spalam ficatul si il lasam o ora in apa rece. Rinichii ii taiem in doua si curatam pielita alba, apoi ii punem in apa rece cu otet vreo 30 minute, apoi ii spalam cu apa rece, bine. Inimile le curatam bine de cheagurile de sange si le spalam in apa rece.


Taiem in cubulete organele, dar si carnea si le tocam in masina de tocat. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le vom toca tot la masina de tocat, de asemenea si verdeata pe care le amestecam cu organele si carnea. Punem ouale, sarea, bicarbonatul, condimentele si uleiul si le inglobam in compozitie. De preferat sa se faca compozitia cu o seara inainte pentru a sta la frigider peste noapte.


A doua zi facem cateva "chiftelute" pe care le coacem in tigaie sa incercam compozitia daca mai este nevoie de cate ceva ingrediente.


Punem hartie de copt in tava de cozonac si turnam compozitia lasand spatiu de vreo doua-trei degete pentru a avea loc sa creasca. Le introducem in cuptorul bine incins. Se scot cand sunt bine copti si nu vor mai fi "zemosi".


Se lasa la racit si se taie in felii.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

eu am mai tocat suplimentar putina ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sim0na 1

06.04.2015, 18:23

Rocsi 1

06.04.2015, 20:50

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton