Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2015 | 16112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr. cartofi fierti in coaja
  • cca 150 gr. branza telemea rasa
  • cca 150 gr. casacaval ras
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de pesmet
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust.
  • ienibahar macinat
  • 1 ou batut
  • faina, 2-3 linguri
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praz intreg
  • marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz:

Cartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina.

Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul.

Amestecam, formam chiftelute de marimea dorita pe care le trecem prin uu batut, apoi prin faina si le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Dam tava la cuptor pana se coc chiftelele su capata aspect de rumen.

Spalam prazul si il taiem vucatele.

Punem uleiul in tigaie, adaugam prazul tocat, sotam la foc potrivit cateva minute.

Adaugam rosiile pasate ,acoperim tigaia si lasam sa fiarba pana scade apa si obtinem consistenta dorita la sos.

Presaram putin marar, asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi oprim focul.

Servim chiftelutele cu sos fierbinte.

Delicioase...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi