Desert rulada din foi Lica

de Steffy in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 120223 vizualizari

 

Este o rulada simpla, facuta de Paste, dupa o reteta luata de la matuse mea, Nuti, care face niste prajituri foarte bune. A devenit prajitura preferata a sotului meu. Imi zice ca ii aminteste de ciocolata de casa din copilarie si in plus, are nuca de cocos. M-a ajutat sotul la intins si rulat, pentru ca este nevoie sa se faca rapid, cat crema este calda. Incercati-o, e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 g zahar
  • un pachet mare de foi de napolitana Lica
  • 750 ml apa + 10 linguri apa
  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 1 pachet unt 65 % grasime
  • 300 g lapte praf Raraul
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din foi Lica:

Crema 1


Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana. Acest pas se face rapid pentru a nu se raci crema. Daca se raceste, o reincalziti, adaugand putina apa.


Se acopera cele 5 foi cu o folie si apoi cu o fata de masa, pentru a se inmuia cat timp pregatim a doua crema.


Crema 2


Se fierbe o cana de zahar (300 g) cu 10 linguri de apa. Se adauga pachetul de unt. Se da deoparte si se pun 300 gr lapte praf si 100 gr nuca de cocos. Se amesteca foarte bine. Se pune crema fierbinte peste cealalta. Se intinde rapid, iar daca se raceste, o reincalziti punand putina apa.


Cremele se pun pe partea neteda a foilor.


Foile se ruleaza imediat ce punem a doua crema calda. Se infoliaza si se lasa la rece cateva ore, apoi se portioneaza


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

 Reteta originala avea ca masura o cana pentru zahar si apa. Eu am estimat cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din foi Lica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

21.06.2015, 14:22

Ce buna e!

-Licurici- 1

22.06.2015, 17:51

Panacris 1

12.09.2016, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune si nuca