Desert rulada din foi Lica

de Steffy in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 161102 vizualizari

 

Este o rulada simpla, facuta de Paste, dupa o reteta luata de la matuse mea, Nuti, care face niste prajituri foarte bune. A devenit prajitura preferata a sotului meu. Imi zice ca ii aminteste de ciocolata de casa din copilarie si in plus, are nuca de cocos. M-a ajutat sotul la intins si rulat, pentru ca este nevoie sa se faca rapid, cat crema este calda. Incercati-o, e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 g zahar
  • un pachet mare de foi de napolitana Lica
  • 750 ml apa + 10 linguri apa
  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 1 pachet unt 65 % grasime
  • 300 g lapte praf Raraul
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din foi Lica:

Crema 1

Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana. Acest pas se face rapid pentru a nu se raci crema. Daca se raceste, o reincalziti, adaugand putina apa.

Se acopera cele 5 foi cu o folie si apoi cu o fata de masa, pentru a se inmuia cat timp pregatim a doua crema.

Crema 2

Se fierbe o cana de zahar (300 g) cu 10 linguri de apa. Se adauga pachetul de unt. Se da deoparte si se pun 300 gr lapte praf si 100 gr nuca de cocos. Se amesteca foarte bine. Se pune crema fierbinte peste cealalta. Se intinde rapid, iar daca se raceste, o reincalziti punand putina apa.

Cremele se pun pe partea neteda a foilor.

Foile se ruleaza imediat ce punem a doua crema calda. Se infoliaza si se lasa la rece cateva ore, apoi se portioneaza

Pofta buna!


TIPS-URI

1

 Reteta originala avea ca masura o cana pentru zahar si apa. Eu am estimat cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de capsuni