Pui la vas roman II

de violeta30 in Pui, 20 Ian 2020 | 2306 vizualizari

 

Ne-am indragostit de vasul roman iremediabil :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • condimente
  • usturoi pudra
  • sare
  • 5-6 cartofi
  • o cescuta de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la vas roman II:

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante.

Se condimenteaza puiul si se da deoparte.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in jumatati, sa sareaza si se condimenteaza intr-un vas. Transferam apoi in vasul roman, asezand bine cartofii pe fundul vasului se aseaza puiul peste cartofi si se adauga cescuta de apa.

Punem capacul, introducem in cuptor si aprindem focul in momentul in care am introdus vasul la cuptor (sa nu pocneasca din cauza diferentei de temperatura).

Se lasala cuptor pana se rumeneste, avand grija sa mai ungem puiul cu sosul rezultat in vas folosind o pensula de silicon.

E fraged si gustos !

TIPS-URI

1

se pot pune mai multe legume (morcovi, dovlecel, etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la vas roman II" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui