Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete / Conserve

Zacusca cu morcovi

In Zacusca la 6 Oct 2020

Spala si curata morcovul. Spala si scoate cotoarele si semintele la ardei. Da ardeiul si morcovul prin robot sa fie maruntit bine. Ardeiul+morcovul+200 ml. apa+ 1/2l. ulei se pun la fiert intr-un vas incapator pana se inmoaie bine. Ceapa curatata,spalata si taiata julien se pune in...

Visine pentru prajituri

In Conserve la 20 Iun 2017

Vișinele curățate de codițe și frunzulițe, le speli și le scoți sâmburii. Le pui într-un vas încăpător (cratiță de 4 l.) și torni zahărul peste ele. Le lași 2-3 ore, amestecând din când în când, apoi le pui în frigider pentru 12...

Zacusca cu ciuperci

In Zacusca la 24 Sep 2016

Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender. Ardeiul si gogosarul se spala si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender. Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul. Adaugam o...

Ardei prăjiți -pentru iarnă

In Conserve la 15 Aug 2015

Spală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie. Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul . Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit. Îi întorci pe toate prțile încât să fie prăjiti uniform. După...

Amestec de plante

In Conserve la 9 Noi 2014

Plantele uscate se curata frunzele de pe crengute. Se amesteca intr-un vas,apoi se  maruntesc prin frecare intre palme. Se pun intr-un borcan ,se inchid ermetic si se pastreaza in camara. Lefolosim atunci cand este necesar.

Ketchup picant

In Bulion la 10 Aug 2014

Ardeii se coc ,se curata de seminte,coaja si cotoare. Ceapa si usturoiul curatate. Le punem in blender pana obtinem o pasta. Rosiile se dau prin masina de rosii. Adreiul iute il taiem in doua pe lungime. Punem intr-un vas incapator toate ingredientele ,mai putin otetul. Se fierb...

Castraveti la otet dulci acrisori

In Conserve la 26 Iul 2014

Intr-o oala de 5 l. se amesteca otetul,apa,zaharul , sarea si se pun la fiert pana dau in clocot. Castravetii se curata de codite si restul de floare ramas in varf . Se spala bine si se lasa la scurs intr-o cratita sau lighean. Cand solutia da in clocot ii oparim 1-2 minute,pana isi...

Ketchup

In Conserve la 27 Aug 2013

Rosiile spalate se dau prin masina de tocat cu separator. Ardeiul se spala,se curata de cotoare ,nervuri si seminte . Se dau tot prin masina de tocat cu separator. Intreaga compozitie se pune intr-o oala de 5 l. la fiert. Se fierbe pana obtinem consistenta dorita de fiecare....

Cimbru pentru iarna

In Conserve la 23 Aug 2013

Cimbrul se spala,se sterge cu un prosop si se pune la uscat intr-un loc umbros si aerisit. Dupa cam 14 zile se iau crengutele,se freca intre palme. Tulpinile se dau de-o parte. Se pune praful obtinut intr-un borcan si se pastreaza in camara.

Fasole pastai pentru iarna

In Conserve la 27 Iul 2013

Fasolea se curata rupandu-se capetele. Se spala si se pune la fiert intr-o oala. Se lasa 5 minute la fiert dupa ce incepe sa clocoteasca. Dupa ce a fiert se scoate in apa rece,apoi se lasa la scurs. Se pun pastaile in pungi si se baga in congelator.

Gogosari in sos

In Conserve la 5 Noi 2012

Gogosarii se spala,se scot cotoarele si se taie in fasii subtiri. Se pun in borcanele spalate si uscate. Deasupra se toarna sosul fierbinte .Sosul facut din:400ml.ulei,500ml.apa,300ml.otet,400g.pasta de tomate200g.zahar,3 linguri sare,piper,foaie de dafin se pune la fiert pana se ingroasa...

Gem de merisoare

In Conserve la 21 Oct 2012

Zaharul cu pasta de merisor se pun intr-o cratita de 4 l.si se pun la fiert. Se fierb avand grija sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune in borcane ,se pun capacele bine infiletate . Se pun in camara,asteptand sa fie folosite.

Vinete albe murate

In Muraturi la 17 Oct 2011

Se curata vinetele de codite, se spala.  Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare.  Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote. Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert...

Zacusca cu ciuperci dietetica

In Zacusca la 1 Sep 2011

Se curata ceapa, ardeiul, ciupercile si se maruntesc cu blenderul. Ceapa se pune intr-o cratita cu putina apa la fiert. Cand ceapa este sticloasa , se adauga gogosarul, apoi ciupercile si se lasa la fiert. Se adauga rosiile, care au fost si ele maruntite. Se fierbe pana scade apa,...

Zacusca de ciuperci

In Conserve la 19 Sep 2010

Ardeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot. Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa. Ciupercile se spala, si se taie marunt. Ceapa se toaca marunt. Se pune uleiul intr-o cratita mai mare...

Varza murata pentru iarna

In Muraturi la 27 Sep 2009

Curat varza de frunzele deteriorate ,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si saramura. La un bidon de 20 l. pun 2-3 crengi mari de marar. Saramura pentru iarna o fac astfel: la un...

Varza murata pentru ciorbe

In Muraturi la 27 Sep 2009

Se curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat lichid ai navoie). Dupa doua zile zeama se vantura (se scurge zeama din borcan intr-o cratita , apoi...

Gogonele in saramura

In Muraturi la 23 Sep 2009

Se spala gogonelele,se pun in borcane alaturi de cateva rondele de morcovi, 3-4 catei de usturoi la borcan, o crenguta de cimbru, o floare de marar, un ardei iute (dupa gust), telina frunze sau radacina si 2 bucatele de hrean. Peste toate acestea se toarna saramura (o lingura de sare la 1 l....

Zacusca

In Zacusca la 21 Sep 2009

Vinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa la inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga vinetele, gogosarii, ardeiul capia (toate fiind date...

Gogosari in otet

In Muraturi la 11 Sep 2009

Se spala gogosarii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala de 10l. Se amesteca sarea cu zaharul si se pune peste gogosarul taiat. Se amesteca bine cu mana si se acopera cu un capac. Se lasa 24 de ore,ca sa-si lase un suc. Se scoate gogosarul si se pune in borcane de marimi...

Gogosari la cuptor

In Conserve la 11 Sep 2009

Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava. 12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului. In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 lingurita de zahar,1 lingurita de ulei, 3...

Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna

In Conserve la 11 Sep 2009

Se curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute.  In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se lasa la scurs. Se spala apoi vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron. Se...

Ketchup

In Conserve la 9 Sep 2009

Se dau rosiile prin storcator, se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga: otetul, mustarul, piperul, chili, boiaua de ardei, boabele de mustar, zaharul ,sare si cuisoarele. Se fierbe in continuare pana se obtine consistenta dorita. Din aceste cantitati am facut 1 kg. de ketchup.

Ardei iuti in otet

In Conserve la 7 Sep 2009

Se spala ardeiul, se curata de frunze si de partile vatamate si se taie rondele( mai mici ,mai mari dupa preferinta). Se pun bucatile de ardei in borcan . In fiecare borcan se pun cate 2 bucatele de hrean , cateva boabe de piper si frunze de telina.si o bucatica de foaie de dafin.boabe de...

Ardei copt pentru iarna

In Muraturi la 21 Aug 2009

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din: 0,500 ml. apa 0,250 ml. otet 0,250 ml. ulei 1 lingura de sare 2 linguri de zahar Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit. Se aseaza ardeii in borcan si...

Sfecla rosie in otet

In Muraturi la 27 Iul 2009

Se ia o sfecla rosie, se curata, se taie cuburi sau batoane. Se aseaza in borcan peste care se toarna solutia. Solutia: -o parte otet -2 parti apa -1 lingura de sare la litru de lichid -2 linguri de zahar la litru de lichid Se fierbe pana se topesc sarea  si zaharul si...

Castraveti in otet bulgaresti

In Muraturi la 23 Iul 2009

Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:  10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati de ceapa,1 floare de marar,1 foaie de dafin mica( dupa gust,se poate si fara),1 lingurita boabe de...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 17 Iul 2009

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot. Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin. Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se...

Pasta de corcoduse verzi

In Bulion la 4 Iun 2009

Se aleg corcodusele, se curata de codite, se spala si se pun la fiert . Dupa ce s-au fiert corcodusele se pun intr-o strecuratoare si se freaca bine cu o lingura de lemn ca sa se delimiteze miezul de samburi si de coaja.Pasta astfel obtinuta se pune in sticle,se capseaza si se pun la...

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]