Adauga reteta  Adauga articol 

Retete culinare pentru meniul zilei

Toti specialistii in nutritie si diete ne recomanda sa ne alegem cu grija meniul zilnic, pentru a ne mentine sanatosi si energici. Cand ne alegem aperitivele, mancarurile sau desertul pentru meniul zilei trebuie sa fim atenti la ingrediente, la combinatiile care sunt sau nu sanatoase si la modul de preparare.

Meniul zilei : retete de aperitive, mancaruri, deserturi

Ca sa va facem mai usoara alegerea retetelor culinare pentru meniul zilei, am adunat in cartea noastra de bucate retete din toate colturile lumii.
Bors de legume

Bors de legume

postat de:Mihaela11_jo

Bucataras grozav

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare. Rosiile se...

Salau la cuptor

Salau la cuptor

postat de:ianculubita

Bucataras Top-Chef

Pestele curatat,spalat,se pune la fiert in apa cu putina sare 20-25min;dupa ce s-a racit,se scot oasele,pielea iar carnea se pune pe o farfurie;o forma de yena,se unge cu sos de usturoi,se pun rondele de cartofi fierti(eu i-am taiat cubulete),deasupra ciupercile scurse si calite intr-o lingura...

Supă de pui şi găluşte

Supă de pui şi găluşte

postat de:anomisana

Bucataras junior

Am spălat carnea, am curătat sşi spălat legumele, apoi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic. Intre timp am făcut aluatul pentru găluşte. Am bătut ouăle cu puţină sare, apoi am adăugat grisul în ploaie amestecând continuu. Am adăugat şi puţină...

Bors de pui

Bors de pui

postat de:deyutzky

Bucataras senzational

Carnea de pui o punem la fiert, legumele le taiem cubulete iar conopida buchetele mici. Cand carnea fierbe si spuma se ridica la suprafata, inlaturam spuma si adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna cu carnea. Dupa ce legumele si carnea sunt fierte adaugam borsul in functie de cat de...

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

postat de:Sidy

Bucataras Chef

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti. Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga. Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert....

Crap cu legume, la cuptor

Crap cu legume, la cuptor

postat de:Brindusa

Bucataras grozav

Mai intai incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Cresteaza pestele, usor, in diagonala. Pregateste legumele: Taie ceapa solzisori, ardeiul julienne (bastonase) si rosiile felii rotunde. Taie cateii de usturoi in jumatati. Pune in tava jumatate din legume. Stropeste-le cu uleiul si zeama...

File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

postat de:Bunica

Bucataras Chef

Se spala pestele si se aseaza intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei de masline. Se stropeste cu zeama de lamaie,uleiul ramas ,vinul ,se condimenteazasi se da la cuptor pentru 20-30 min. Se serveste cu garnitura de cartofi natur.

Cele mai citite
Gogosi Gogosi

Postat de: MotanLaOale 3542 vizualizari

Prajitura marmorata cu branza Prajitura marmorata cu branza

Postat de: diana_k 3199 vizualizari

Prajitura cu foi si doua creme Prajitura cu foi si doua creme

Postat de: merisor 3034 vizualizari

Prajitura cu mere caramelizate Prajitura cu mere caramelizate

Postat de: Lavinia 2911 vizualizari