Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor

de Gherca Daniela in Porc, 6 Mar 2016 | 535 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • 7 bucati de rasol porc (fara os si fara soric)
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • usturoi granule
  • 200ml vin rosu
  • putin ulei pentru uns tava
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor:

        Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca. jumatate de ora.
        Dupa ce au fiert le scoatem din apa si le asezam intr-o tava unsa cu ulei, apoi le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, boia dulce si usturoi granule, iar peste
punem si vinul, dupa care bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos carnea, dar intre timp o mai intoarcem, pentru a-si imprumuta gustul de vin.
       Se poate servi alaturi de o garnitura si o salata sau chiar un sos de hrean cu smanatana, oricum este foarte bun!
Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti usturoi granule, puteti pune 5-6 catei de usturoi pe care ii pisati cu putin ulei pana formati o pasta, apoi adaugati si celelalte condimente si ungeti fiecarebucata de rasol cu pasta formata!

RETETA IN IMAGINI

Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-0
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-1
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-2
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-3
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-4
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-5
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-6
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-7
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-8
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-9
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-10
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-11
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-12
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor-13

COMENTARII (18)

Stefania1964

Stefania1964 1

07.03.2016, 09:03

ce bine arata si sigur este tare, tare bun!

anca_rm

anca_rm 1

07.03.2016, 09:23

ce bine arata

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

09.03.2016, 10:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!